От юли догодина пенсиите ще бъдат увеличени с около 11%,

...
От юли догодина пенсиите ще бъдат увеличени с около 11%,
Коментари Харесай

Вдигат пенсиите с около 11% от юли догодина

От юли следващата година пенсиите ще бъдат увеличени с към 11%, съобщи министърът на финансите Асен Василев. По думите му съществена задача на държавното управление е повишение на приходите и превръщането на България в страна, в която хората, работещи в чужбина, желаят да се върнат.

Василев анонсира и упованието си в средата на 2025 година България да бъде част от Организацията за икономическо съдействие и развиване.

Инфлацията следващата година ще бъде под 5%, увери министър Асен Василев, а на въпрос дали през декември ще има коледни добавки за пенсионерите, съобщи:

" Тази година пенсиите бяха увеличени с 12%, следващата година финалните планове би трябвало да бъдат направени, само че наподобява към 11%. Това значи, че действително пенсионерите ще получават коледни добавки безусловно всеки месец и това е доста по-честно за тях, в сравнение с да разчитат на подаяния един път в годината ".

Инфлацията е основен аршин за присъединението ни към еврозоната. Според Василев юни следващата година ще получим зелена светлина за участие от 1 януари 2025 година.

 istock istock
" Членството ни в Организацията за икономическо съдействие и развиване, където също работим доста интензивно, и аз персонално се надявам първата половина на 2025 година към този момент да сме пълновръстен член ", сподели още той.

За здравината на финансите у нас приказва триумфът на външната договорна емисия. Набран е запас от 2,3 милиарда евро при доста положителни условия:

" Два пъти подобрихме изискванията в границите на деня. Ще бъде употребен, както е записано в Закона за бюджета, а една съществена част в действителност ще бъде употребена за връщане на остарял дълг от към милиард и половина евро следващата година в първата половина на година ".
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР