От юли 2019-а година цената за цялата територия на ЕС,

...
От юли 2019-а година цената за цялата територия на ЕС,
Коментари Харесай

Мария Габриел обяви: Разговорите със Сърбия стигат до 12 лв. на минута, но от догодина…

От юли 2019-а година цената за цялата територия на Европейски Съюз, Западните Балкани в диалозите ще бъде 0,70 евроцента за мегабайт. Това съобщи пред Нова телевизия еврокомисарят по цифровата стопанска система и общество Мария Габриел.

" Вече е стартиран и развой на мониторинг дружно с европейските мобилни оператори за това следващата година към този момент да има резултат и за гласовите позвънявания и есемесите ", добави тя.

Еврокомисарят призна, че сега цените на позвъняванията към някои прилежащи страни като Сърбия и Македония към момента не престават да варират и доближават сред 7 и 12 лв. на минута.

" Има разлики от 700%-800% по отношение на естествените диалози, с които сме привикнали в Европейски Съюз ", сподели тя.

Габриел разяснява и предлагането си за основаването на програмата " Цифрова Европа ": " Идентифицирали сме 5 области, в които няма държава-членка, която да може сама да се оправи с провокациите ".

" Искаме да влагаме в цифровите умения на нашите жители. Липсват ни сега 350 хиляди IT-специалисти. Те ще бъдат 500 хиляди през 2020-а година. Спешно се нуждаем от хора с цифрови умения ", посочи тя.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР