От януари до октомври 2018 г. от Русия са изтекли

...
От януари до октомври 2018 г. от Русия са изтекли
Коментари Харесай

От началото на годината от Русия са изтекли 42,2 млрд. долара

От януари до октомври 2018 година от Русия са изтекли 42,2 милиарда $, което е три пъти повече, в сравнение с за същия интервал предходната година, сочи статистиката на централния трезор на Москва. Централната банка на Русия (ЦБР) отбелязва внезапно приключване на капитали. Само през октомври октомври сумата възлиза на 10 милиарда $, написа The Bell.
Според Владимир Тихомиров, основен икономист на BCS Global Markets, причина за ускореното приключване на капитали е усилването на геополитическите опасности и преди всичко вероятните наказания против съветски банки и държавния дълг. „ Ние усетихме съществено оттичане от съветския дългов пазар, на първо място от пазара на държавните облигации “, сподели Тихомиров.
Според Денис Давидов, основен анализатор на Банка Нордеа част от жителите на Русия могат просто да съхраняват своите облаги във валута в своите банкови сметки, а оставянето на валутата в тези сметки механически значи оттичане на капитали.
Владимир Киселов, който води анализаторската работа на компанията „ Доходь “, позволява, че внезапното нарастване на приключването на капитали през октомври може да се държи на това, че ВТБ – съгласно изявления в медиите – е отпуснала скрито на катарски фонд 8 милиарда $ за приватизирането на „ Роснефт “. “Отпуснатите заеми на задгранични компании се отразява върху платежния баланс като приключване на капитал. “
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР