От януари до ноември 2022 г., съпоставено със същия период

...
От януари до ноември 2022 г., съпоставено със същия период
Коментари Харесай

Нарастването на престъпността е нараснала през 2022 г.

От януари до ноември 2022 година, съпоставено със същия интервал на миналата година, престъпността като цяло е повишена с 2,2%. В същото време разкриваемостта за този интервал се е повишила с 2,9%. Това съобщи вицепремиерът и длъжностен министър на вътрешните работи Иван Демерджиев в Народното събрание, където е изслушван във връзка със случаите на присъединяване на чиновници на Министерство на вътрешните работи в трафика на мигранти през територията България и случаите на битова престъпност. Искането за чуване бе импортирано от Иван Ченчев и група народни представители от „ Българска социалистическа партия за България “.

Имайте поради, че главният дял на тези нарастнали закононарушения е обвързван с шофиране след приложимост на алкохол и наркотични субстанции, които според мен, а и по мнение на специалистите в Министерство на вътрешните работи, не се дължат на увеличение броя на тези действия, а на увеличение на дейностите по ограниченията на тяхната разкриваемост, изясни вицепремиерът.

Демерджиев уточни също, че растежът на разкритите закононарушения от този вид, по отношение на предходния интервал, е 23,4%. „ Справката и растежът от 2,2% значително се дължи на тази цифра от 23,4% при тези закононарушения, които показах “, разясни той.

Демерджиев конкретизира, че се регистрира забележителен растеж при телефонните измами, незаконните отнемания на моторни транспортни средства и действията, осъществени в условия на домашно принуждение. Той увери, че Министерство на вътрешните работи е насочило напъните си за справяне с закононарушенията с максимален дял.

По отношение на противозаконното лишаване на моторни транспортни средства се готви профилирана полицейска интервенция в народен мащаб през идващите седмици, осведоми още Демерджиев.

Предвижда се и взаимна интервенция с прокуратурата по отношение на " каналджийството ", уточни той. И моли депутатите да прегледат предлагането за изменение на три текста от Наказателния кодекс, засягащи незаконната миграция.

Вицепремиерът разяснява и случая с служителя на реда, задържан за транспортиране на незаконни мигранти. Демерджиев дефинира това като образец по какъв начин униформата и служебната карта не пазят никого при осъществяването на противообществени прояви. По думите му съответният случай не е мотив да се счита, че цялата полиция е " пробита ". 

Ние сме институцията, която намира морални сили да открива такива хора, близо 50 000 са нашите чиновници, разяснява също министърът. 

Той сподели, че няма зачестили случаи на мигрантски напън и уточни, че има повече арестувани незаконни мигранти навътре в страната.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР