От януари 2020 г. до начало на пандемията от коронавирус

...
От януари 2020 г. до начало на пандемията от коронавирус
Коментари Харесай

Ще секне ли ръстът на наемите

От януари 2020 година до начало на пандемията от ковид наемите на жилища в Испания регистрираха растеж от 2.6%. Средната стойност на квадратен метър към този момент е 11.2 EUR, сочат данните на Националния статистически институт на страната Idealista. Лерида и Кадис оглавяват класацията на местата с най-силно повишаване, надлежно 5.7% и 5.2%. През първото тримесечие на тази година по отношение на същия интервал на предходната нарастването е 5%.

„ Анализът е основан на база предложения за интервала януари-март 2020 година и не демонстрира въздействието, което пандемията оказва на пазара. С течение на времето ще се очертае наклонност на спад, който към този момент се разисква сред притежателите и наемателите. Тук би трябвало да прибавим и наклонността за миграция на наемателите от централните елементи на столицата и огромните градове към периферията, искащи да наемат по-голямо жилище за досегашния месечен бюджет или по-малко”, споделя ръководителят на изследователския отдел на Idealista Фернандо Енсинара.

През миналата зима шест самостоятелни области понижиха наемните равнища. На първо място е Ла Риоха – 2.6%. Следва Арагона и Навара, надлежно 1.4% и 0.8%. Мадрид и Каталуния остават най-скъпите места за наем, надлежно 15 EUR/кв.м и 14.6 EUR/кв.м. Следват Балеарските острови – 13.2 EUR/кв.м. Най-евтино е в Ла Манча – 5.5 EUR/кв.м и Мурсия – 6.1 EUR/кв.м.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР