От януари 2015 до 2019 година Комисията по хазарта е

...
От януари 2015 до 2019 година Комисията по хазарта е
Коментари Харесай

Опиянени калинки или крадци са членовете на Комисията по хазарта, пита Гечев

От януари 2015 до 2019 година Комисията по хазарта е направила 3137 инспекции . Това стана ясно от думите на финансовия министър Владислав Горанов по време на парламентарния надзор. От тях 1727 са по Закона за хазарта. 1381 са инспекциите по сигнали и тъжби на други институции. Издадените актове са 378. Постановени са и 50 акта за обществено държавни вземания. Наложени са наказания за над 1 милион лв. .

Осем акта за неплатени такси са издадени на компаниите на Васил Божков , стана ясно от думите на министъра.

За интервала 2015 - 2019 година са направени и издадени 350 наказателни постановления . Също по този начин са формирани 506 акта за определяне на административни нарушавания.

Вие по кое време и под каква форма контролирате Държавната комисия по
хазарта, попита го социалистът Румен Гечев . Ние като страна се намираме в една голяма покруса, счита той. Хилядите инспекции, както иронично показа социалистът, били очевидно на детските градини в село Люляче . В Комисията по хазарта по този начин проверявали, че не можело да си изкарат заплатите, съгласно него.

Шефът на Комисията по
хазарта е човек на министъра на финансите, както подобен е и индивидът от Национална агенция за приходите в комисията .

За аления народен представител очевидно чиновниците в Комисията по
хазарта са очевидно в замайване - или държат чадъра, или са калинки. Некадърни ли са или крадат дружно с крадеца , кажете, настоя Румен Гечев.

Той недоумява за какво министърът държи на служба още шефа на Комисията по
хазарта и му предложи незабавно да се прибере и да го в профил. Финансовият министър Владислав Горанов си погледна часовника и отхвърли да дава отговор на рецензиите на Румен Гечев.

Припомняме, на 27 май Специализираната прокуратура упрекна Васил Божков за още 7 престъпни закононарушения.

Васил Божков сега се намира в Дубай, като и предходните 11 обвинявания против него му бяха подвигнати задочно. Те са за управление на незаконна група, за насила, за изнудване, опит на рушвет на длъжностно лице, подбуждане на закононарушение по работа, търговия с въздействие, пране на пари - свързани с активността му в
хазарта.

Страната ни е подала документи с искане за екстрадиция.

Бившият бизнес сътрудник на Васил Божков - Цветомир Найденов насочи проверяващите към следите към две закононарушения - покушението на Манол Велев от 2007 година и убийството на благоевградчанина Йордан Динев през 2012 година

Срещу предприемача Божков стартира следствие след изказванията за изнасилвания и убийства - обвинявания, изречени от някогашен бизнес-партньор пред медиите.

Отделно инспекция се прави и на цялата сбирка от антични предмети, благосъстоятелност на Васил Божков. Синът на Васил Божков Антон също е с обвинявания, а в ареста се намират брачната половинка му Елена Динева и една негова сътрудничка.

В последните три седмици и по друго дело се актуализира името на предприемача - следствието против Лиляна Деянова - Лилана и Мартин Димитров за нелегално асимилиране на евросредства. Освен това Васил Божков насочи обществено и няколко обвинявания към властта, в това число и разгласява скрийншот на чат с хипотетичен клиент финансовият министър Владислав Горанов. Последното му изказване е за поява на свободния пазар на експонат от неговата сбирка, иззета по списък от прокуратурата.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР