От Williams отрекоха информациите, че Роберт Кубица е подписал двугодишен

...
От Williams отрекоха информациите, че Роберт Кубица е подписал двугодишен
Коментари Харесай

От Williams: Все още преговаряме с Кубица

От Williams отхвърлиха информациите, че Роберт Кубица е подписал двугодишен контракт с отбора и сигурно ще се завърне във Формула 1. Според RTL и Canal Plus полякът към този момент има обезпечено място в тима, като ще размени Фелипе Маса, който към този момент разгласи, че се отхвърля. От отбора обаче оповестиха, че това не е правилно.

„ Въпреки че диалозите с Кубица не престават, към момента не е взето дефинитивно решение кой ще размени Маса. Ще създадем публично известие, когато има какво да съобщим, само че за този уикенд в Абу Даби такова нещо не е планувано “ обявиха от тима пред „ Аутоспорт “.

През предишния месец Кубица направи проби за Williams и продължава да бъде считан за любимец за позицията и с най-големи шансове да партнира на Ланс Строл. Другите разновидности са Паскал Верлайн, Данийл Квят, както и сегашния авариен водач Пол ди Реста.

След финала на сезона тази неделя той ще направи нови проби за тима, който ще тества гумите за идната акция. Освен него в колата обаче ще седне и руснака Сергей Сироткин, като към този момент не е ясно дали и той измежду евентуалните претенденти за мястото на Маса.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР