От вторник властите получават възможност да проследяват трафичните данни от

...
От вторник властите получават възможност да проследяват трафичните данни от
Коментари Харесай

МВР получи безконтролен достъп до това с кого говорим, какви сайтове посещаваме и с кого си пишем

 От вторник управляващите получават опция да наблюдават трафичните данни от всички мобилни телефони и интернет контакти на българските жители без правосъдно позволение. Полицията може безотговорно да изисква информации от мобилните оператори и доставчиците на интернет услуги за това кой къде върви, с кого и по кое време приказва.

Това излиза наяве от оповестения в Държавен вестник Закон за ограниченията и дейностите по време на изключителното състояние, демонстрира инспекция на Mediapool. Трафичните данни на жителите не засягат същинската преписка, т.е. какво се съдържа в самите диалози, само че разрешават откриване на цялата друга информация.

Движението на жителите може да бъдат проследявано през клетките на мобилните оператори - с кого те приказват, какви уеб сайтове посещават и с кого си пишат. Допреди налагането на изключителното състояние, трафичните данни се използваха единствено за откриване на тежки закононарушения, за които се поставят над 5 години затвор. Нарушаването на наложителната карантина даже в изискванията на COVID-19 се санкционира с до 3 години затвор.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР