От вторник превозвачите излизат на национален протест. Очакват се демонстрации

...
От вторник превозвачите излизат на национален протест. Очакват се демонстрации
Коментари Харесай

Превозвачите излизат на национален протест от вторник


От вторник превозвачите излизат на народен митинг. Очакват се демонстрации в София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Плевен и Благоевград. Протести ще има и на всички граничните пунктове в страната.
Снимка: bTV

До повишаване на напрежението се стигна след срещата на сектора с министър-председателя Кирил Петков. Тя завърши с изказванията на бизнеса, че са изгонени от премиера без да реализират сделка за ограничения против повишаването на горивата и ТОЛ таксите.
Снимка: bTV

Браншът се кани да стачкува поетапно от на следващия ден до 18 май, когато да спре превозът в цялата страна.

" Минимум 500 лева ще коства на българския жител на годишна база нарастването на ТОЛ таксите, по тази причина го предлагаме като антикризисна мярка, с цел да може това нещо да спре инфлацията ", съобщи Йордан Арабаджиев от Съюза на интернационалните превозвачи.

" Този, който би трябвало да си поврежда повече пътищата, по-тежкотоварният би трябвало да заплати повече. Т.е., в случай че жителите условно казано сега заплащат към 270 млн. лева от винетки, би трябвало това да съставлява 1/3 от общата събираема сума. Значи би трябвало да се вдигне цената на ТОЛ таксите един път и второ, да се отиде към цялостния му обсег ", сподели в „ Лице в лице “ районният министър Гроздан Караджов.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР