От втория път успя да гласува с машина премиерът Николай

...
От втория път успя да гласува с машина премиерът Николай
Коментари Харесай

Премиерът успя да гласува от втори път

От втория път съумя да гласоподава с машина министър председателят Николай Денков. Той упражни правото си на глас на втория тур в столичното 6-о помощно учебно заведение преди минути. Първият път обаче машината се скапе тъкмо преди министър председателят да гласоподава и не издаде квитанция.

Централната изборна комисия поръчала неверната хартия за изборните машини, макар че била предизвестена от компанията производител " Смартматик ", която дава отговор за софтуера, и " Сиела Норма ", която обслужва машините, като дава отговор за тяхната доставка и поддръжка. Това се показва в публично писмо на последните, разпратено до медиите.

Проблемите, които виждаме са резултат от координацията на институциите. След като свършат изборите, би трябвало да обсъдим това по какъв начин връщаме доверието в машинния развой. Важно е хората да излязат да гласоподават, акцентира министър председателят пред публицисти.

В момента вървят избори, МЕУ има задължения към тях и никой не пипа институциите в такива моменти, сподели още той за това за какво не е изискал оставката на министъра на електронното ръководство.

Утре министър председателят отива в Израел. " Напрежението е доста високо. Трябва да се чуе и гледната точка на израелската страна, а от другата страна да има филантропична поддръжка ", сподели той
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР