От втория опит общинския съвет прие решението за учредяването на

...
От втория опит общинския съвет прие решението за учредяването на
Коментари Харесай

Учредиха „Екобус-Пловдив“! Пускат пилотно шест автобуса от новите линии

От втория опит общинския съвет одобри решението за учредяването на общинското сдружение за екологичен градски превоз „ Екобус-Пловдив “. На последната сесия на локалния парламент предлагането не съумя да събере нужните гласове, само че на тази получи поддръжката от 36 общински съветници. В сдружението бяха апортирани и 18 декара до ЖП гара Тракия, където ще бъде и базата му.

Зам.- кметът по превоз Тодор Чонов съобщи, че сега общината обмисля дали да закупи или наеме рейсове, с които сдружението да получи лиценз за транспортьор. Има също по този начин концепция още преди да бъдат отворени оперативните стратегии за закупуване на електобуси да започват ученическите линии, пилотно с 6 рейса, от които да се види резултатът от тях, като те ще бъдат пуснати в утринните и следобедните часове, когато е максимален пътникопотокът от възпитаници.

Според кмета Здравко Димитров в пиковите часове точно възпитаници и техните родители пътуват най-вече с всеобщия превоз. Следващата стъпка за Екобус е да се направи цялостен план въз основата в Тракия, като в него бъде заложено построяването на зарядните станции и слънчевите панели, които от община Пловдив желаят да слагат там. В момента, в който бъдат отворени оперативните стратегии, градските управляващи ще аплайват за построяването въз основата, както и за най-малко 20 електробуса, които да обслужат двете направени линии за училищен рейсове.

Очаквайте детайлности!

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР