От втория опит и с кворум на ръба от 122

...
От втория опит и с кворум на ръба от 122
Коментари Харесай

Скандал в парламента! Гласуват промените в Изборния кодекс

От втория опит и с кворум на ръба от 122 народни представители, Народното събрание стартира работа по измененията в Изборния кодекс, оповестява „ Фокус ”. Първоначално в зала се записаха едвам 110 депутати, без тези от опозицията, което наложи ръководителя на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов и шефът на Правната комисия Данаил Кирилов да посетят стаята на Движение за права и свободи. Какво е обсъждано вътре обаче не излиза наяве.

Крум Зарков от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ съобщи по време на дебатите, че Изборният кодекс се прави на „ мрачно ” във връзка със среднощното съвещание на Правната комисия.

„ Вие гласувате на мрачно. Гласувате неща, които не познавате. Не знаете нито за какво се вършат, нито до какво ще доведат. Гласувате го по инерция и сте принудени да го извършите. Дори и ние не знаем какво написа в отчета, защото доста от текстовете, които в този момент ще преглеждаме бяха взети по принцип и за дообработка. Правилникът не познава приемане по принцип, само че правилникът не се съблюдава в Правната комисия “, сподели Зарков.

Заседанието на Правна комисия продължи до 00:16 ч., двама от шестима от членовете от Българска социалистическа партия останаха до дъно, само че за жалост явно неработоспособни. Така отговори на обвиняванията ръководителят на Правна комисия и народен представител от ГЕРБ Данаил Кирилов.

„ Поправките бяха дефинирани съответно. Бяха показани на вниманието на комисията, само че видите ли двамата сътрудници от Българска социалистическа партия, тъй като не си мислете, че цялостният състав на членовете на Правна комисия от Българска социалистическа партия участваше в този спор. Даже аз се веселя, че до края на дебата останаха двама от вашите общо шест представителя в Комисията по правни въпроси. Останаха, само че уви, за жалост явно неработоспособни. Веднага потекоха видео материали по обществените медии, в случай, че особено това съвещание и благодаря на напъните на управлението на Народното събрание и на Българска национална телевизия, се излъчваше непрестанно, в това число в последната минута до 00.16 ч “, добави Кирилов, визирайки излъчването онлайн във „ Facebook “
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР