От втория опит Андон Балтаков бе избран за генерален директор

...
От втория опит Андон Балтаков бе избран за генерален директор
Коментари Харесай

Андон Балтаков е новият генерален директор на БНР

От втория опит Андон Балтаков бе определен за общоприет шеф на Българското национално радио (БНР). За него гласоподаваха четирима от общо петимата на Съвета за електронни медии (СЕМ).

Той стана началник на радиото с поддръжката на издигнатите от ГЕРБ членове на регулатора – ръководителят София Владимирова, Галина Георгиева и Бетина Жотева (президентска квота, издигната от Росен Плевнелиев). Ивелина Димитрова, която е от квотата на президента Румен Радев, също гласоподава за Балтаков.

Балтаков се явява на конкурс за началник на БНР за първи път. Кандидатите за поста бяха общо шестима. Той е работил за някои от най-големите западни медии. Завършил е " Йейл ", работил за Си Ен Ен, Асошиейтед прес, Би Би Си. Доскоро е живял в Съединени американски щати, върнал се в България няколко дни преди чуването.

При представянето на концепцията си за развиване на радиото той изясни, че бъдещето е в цифровото пространство и радиото би трябвало да развива наличието си там с приложения и стрийминг артикули. Сред концепциите му е Радио България да развива подкаст.

Според него би трябвало да се търси разширение на аудиторията и звученето на стратегиите би трябвало да бъде обновено. Смята, че би трябвало да се промени механизмът за финансиране на БНР. Той, както и доста от останалите претенденти, е на мнение, че държавната дотация би трябвало да се промени и да стане % от Брутният вътрешен продукт или от доходи от налозите на физическите лица и от корпоративния налог.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР