От втората политическа сила ясно казаха, че не е възможен

...
От втората политическа сила ясно казаха, че не е възможен
Коментари Харесай

Борисов: Готови сме на всякакви компромиси

" От втората политическа мощ ясно споделиха, че не е вероятен кабинет, само че ясно споделиха, че и доста от политиките ни ще бъдат подкрепяни, което също е значимо за ръководството на един кабинет ".

Това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов след срещата с " Продължаваме Промяната " - " Демократична България ", съобщи БГНЕС.

" От на следващия ден започваме срещите с останалите партии. Амбициите ни са да се договорим за споделена отговорност, за взаимно ръководство, за къс небосвод от време, за приемане на бюджет, Плана за възобновяване, да тръгнат еврофондовете. Много бързо можем да наваксаме изоставането ", сподели Борисов.

Той акцентира, че никой не е дал право на ГЕРБ и на останалите партии да ръководят сами.

" Дори ни се подиграваха какъв брой време продължихме диалозите с " Продължаваме Промяната ". Днес даже въпросите им бяха, с цел да ни провалят диалозите с останалите партии и аз не им го спестих ", акцентира Борисов.

" Трябва с общи старания. Срещите на следващия ден ще отговорят ясно на въпросите ", добави Борисов.

На въпрос какъв брой време би трябвало да ръководи идващото държавно управление, водачът на ГЕРБ съобщи с усмивка:

" Не би трябвало да изкара цялостен мандат. Аз ги карах по три години и нещо, само че на постоянно. И аз би трябвало да ви отговоря с смешка ", по-късно добави към този момент съществено: " Най-малкият период е да се одобри и бюджетът за следващата година. Минимумът би трябвало да е година – година и половина ".

По думите на Борисов няма проблем с отношението на Българска социалистическа партия към Украйна и това са предизборни мнения, с които би трябвало да се спре.

" По всички интернационалните данни ние сме шестата страна по експорт на оръжия за Украйна. Ние имаме доста оръжие, което срокът му на валидност изтича. В рамката на солидарността на НАТО можем да си подменим оръжието и да дадем на Украйна това, което би трябвало. Нямаме никакъв спор с госпожа Нинова. Ще се съблюдава същия принцип, по който се изнасяше оръжие ", сподели Борисов.

Той съобщи още, че ГЕРБ са поели ангажимент и Стою Стоев от ПП-ДБ ще бъде определен за ръководител на правната комисия в Народното събрание.

Преди на срещата с " Продължаваме Промяната " и " Демократична България " Борисов сподели:

" За месеци можем да изведем България на напълно друго равнище. Няма по-лошо от тези служебни държавни управления. Готови сме на всевъзможни взаимни отстъпки, с цел да има работещо държавно управление. Не се заблуждавайте, че гласоподавателите ни избират избори ".

Източник:БГНЕС

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР