От втората политическа сила ясно казаха, че не е възможен

...
От втората политическа сила ясно казаха, че не е възможен
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Служебните правителства на Радев доведоха до този хаос и катаклизми във всички сфери на държавата

„ От втората политическа мощ ясно споделиха, че не е вероятен кабинет, само че ясно споделиха, че и доста от политиките ни ще бъдат подкрепяни, което също е значимо за ръководството на един кабинет. От на следващия ден започваме срещите с останалите партии. Амбициите ни са – в случай че се договорим за споделена отговорност, за взаимно ръководство, за къс небосвод от време, за приемане на бюджет, План за възобновяване, да тръгнат еврофондовете, с поддръжката, която обявиха втората партия, доста бързо можем да наваксаме изоставането “. Това съобщи след срещата с ПП-ДБ водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.

По думите му значителен детайл за споделена отговорност са и Има Такъв Народ, и Движение за права и свободи, и Българска социалистическа партия.

„ Въпросите им бяха провокативни, с цел да ни провалят диалозите с другите. Аз не им го спестих “, сподели Борисов. „ Служебните държавни управления на Радев доведоха до този безпорядък и катаклизми във всички сфери на страната. Трябва да се опитаме с общи старания, даже и в случай че останат в съпротива “, разяснява Борисов.

Запитан дали се беседва за това, кой кои министерства може да ръководи, Борисов сподели, че не. Първо трябвало от ПП-ДБ да заявят, че са подготвени да вземат участие. Второ да предложат имена. И най-после Мария Габриел да ги утвърди.

Запитан за какъв брой време би трябвало да ръководи възможното държавно управление, Борисов сподели, че не би трябвало цялостен мандат. „ Най-малкият период е да се одобри бюджетът за следващата година. Като се има поради, че в този момент ще приемем за тази година, а септември-октомври за идната, то ще изтече тази година. Затова Асен Василев приказва за 18 месеца. Значи би трябвало да е година-година и половина най-малко “, сподели Борисов.

Той съобщи, че няма проблем с Българска социалистическа партия и няма никакъв спор с Нинова. „ По всички интернационалните данни ние сме шестата страна по експорт на оръжия за Украйна. Ние имаме доста оръжие, което срокът му на валидност изтича. В рамката на солидарността на НАТО можем да си подменим оръжието и да дадем на Украйна това, което би трябвало. Нямаме никакъв спор с госпожа Нинова. Ще се съблюдава същия принцип, по който се изнасяше оръжие “, сподели Борисов.

Той акцентира, че ГЕРБ са поели ангажимент и Стою Стоев ще бъде определен за ръководител на правната комисия. „ Това е доверието, като се каже нещо се извършва “, сподели още Борисов.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР