От втората политическа сила ясно казаха, че не е възможен

...
От втората политическа сила ясно казаха, че не е възможен
Коментари Харесай

Борисов: От утре започваме срещи с останалите партии

От втората политическа мощ ясно споделиха, че не е вероятен кабинет, само че ясно споделиха, че и доста от политиките ни ще бъдат подкрепяни, което също е значимо за ръководството на един кабинет. Това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов след срещата с ПП-ДБ, съобщи кореспондент на БГНЕС.

От на следващия ден започваме срещите с останалите партии. Амбициите ни са да се договорим за споделена отговорност, за взаимно ръководство, за къс небосвод от време, за приемане на бюджет, План за възобновяване, да тръгнат еврофондовете. Много бързо можем да наваксаме изоставането, съобщи Борисов.

Той акцентира, че никой не е дал право на ГЕРБ и на останалите партии да ръководят сами. „ Дори ни се подиграваха какъв брой време продължихме диалозите с Политическа партия. Днес даже въпросите им бяха, с цел да ни провалят диалозите с останалите партии и аз не им го спестих “, съобщи Борисов.

В същото време всички приказват, че служебните държавни управления на Радев са довели до катаклизмите и хаоса в страната през последните две години. „ Затова би трябвало с общи старания. Срещите на следващия ден ще отговорят ясно на въпросите “, сподели още Борисов.

На въпрос какъв брой време би трябвало да ръководи идващото държавно управление, водачът на ГЕРБ съобщи с усмивка: „ Не би трябвало да изкара цялостен мандат “. На въпроса за какво, Борисов отговори по този начин: „ Аз ги карах по три години и нещо, само че на постоянно. И аз би трябвало да ви отговоря с смешка “, по-късно добави към този момент съществено: „ Най-малкият период е да се одобри и бюджетът за следващата година. Минимумът би трябвало да е година – година и половина “.

Той съобщи, че няма проблем с Българска социалистическа партия за Украйна и прикани да се спре с предизборните мнения. „ По всички интернационалните данни ние сме шестата страна по експорт на оръжия за Украйна. Ние имаме доста оръжие, което срокът му на валидност изтича. В рамката на солидарността на НАТО можем да си подменим оръжието и да дадем на Украйна това, което би трябвало. Нямаме никакъв спор с госпожа Нинова. Ще се съблюдава същия принцип, по който се изнасяше оръжие “, отсече Борисов.

Той акцентира, че ГЕРБ са поели ангажимент и Стою Стоев ще бъде определен за ръководител на правна комисия. „ Това е доверието, като се каже нещо се извършва “, сподели още Борисов. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР