От встъпването си в длъжност през месец юли възнагражденията на

...
От встъпването си в длъжност през месец юли възнагражденията на
Коментари Харесай

ББР отговори на ГЕРБ: Заплатите ни паднаха от 47 на 16,6 хил. лева

От встъпването си в служба през месец юли възнагражденията на новото управление на ББР са понижени с почти 50% по отношение на заплатите при предходното ръководство. Това оповестиха през днешния ден от Българската банка за развиване.

Информацията идва като отговор на по-рано през днешния ден, на който от партията оповестиха, че активите на ББР са спаднали с 500 млн. лева, а един от шефовете взимал 45 хиляди лева месечно.

Според известието от банката междинното заплащане на новите членове на УС е 16 625 лева месечно, по отношение на 47 086 лева месечно на човек за август 2020 година и 25 591 лева месечно за септември 2020 година Заплащането за активността на новото управление в дъщерните сдружения на банката също е редуцирано от 6 000 на 2 000 лв..

" ББР е доста добре капитализирана, като е българската банка с най-високо равнище на адекватност на базовия личен капитал от първи ред и не е сложена пред риск за стабилността или ликвидността си ", безапелационни са от управлението ѝ, като допълват, че оперативно банката е на облага, като са подхванати ограничения за ограничение на разноските, както и за понижаване на цената на привлечения запас.

Ръководството на ББР разгласи, че е направило подробен разбор на образуваните унаследени експозиции, като през 2020 и първите 10 месеца на 2021 година по тях бяха заделени хранителни запаси за предстоящи кредитни загуби от покупко-продажби, подписани в предишното, в размер от над 180 млн. лева На този стадий първата, най-голяма част от финансовата тежест, е поета.
ГЕРБ с изказвания за заплати по 45 хиляди лв. в ББР
Огромни заплати и бонуси се получават в Българската банка за възобновяване и развиване (ББР). Това изказване направиха представители на...

Според тях спадът в капитала на банката е резултат от тази преоценка, както и от начислените хранителни запаси по гаранционни стратегии за компании и жители, наранени от COVID-19, в размер на 175 млн. лева

" Данните демонстрират, че ликвидността на ББР към 31.10.2021 (LCR) е 635%. За съпоставяне, междинната стойност за банковата система е 282.8%, т.е. ББР е със доста по-висока от междинната ликвидност ", се споделя в позицията им.

Те допълват, че след измененията в Устава на ББР през юни, който слага таван на отпуснатите заеми от 5 млн. лева, банковата група удостовери 77 покупко-продажби за непосредствено финансиране на стойност 32,7 млн. лв..

" Индиректно, през комерсиалните банки в страната, ББР от май до септември е подсигурила 595 заема на български компании с общ размер 110 760 333 лв. "

Още от ИКОНОМИКА:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР