От всичко правили бизнес - сваляли от телата на починалите

...
От всичко правили бизнес - сваляли от телата на починалите
Коментари Харесай

Гробари изнудват близки на починали в София, срещу 3000 лв. запазват гробно място

От всичко правили бизнес - сваляли от телата на умрелите всичко и го продавали – златни украшения и зъби, облеклата преди кремация, които давали в магазини за втора ръка
Гробари в Централните софийски гробища. желаят по 3000 лева за " опазване на гробно място ". Но такова разбиране в закона не съществува.

Оказва се, че от всичко се прави бизнес - от телата на умрелите се смъква безусловно всичко – златни украшения и зъби, облеклата се смъкват преди кремация и се дават в магазини за втора ръка. Абсолютно всичко се продава. Жалбите, които постъпват към администрацията на гробищния парк, биват изхвърлени.

За случая алармира Галин Цоков, наследник на умряла. Той демонстрира запис, на който гробарят Борислав Методиев му желае 3000 лева, с цел да резервира гробно място до неговата майка. В противоположен случай се заканва да извика екскаватор и да го унищожи. След като прави видеоматериала, Галин отива при шефа на Централните софийски гробища, с цел да подаде сигнал.

„ Видимо не беше сюрпризирана, че стават такива неща там. Обясних ѝ, че има хора, които желаят пари, аз имам компромати и попитах, в случай че подам сигнал, тя подготвена ли е да ги махне. Тя отговори, че доста ниска им е била заплатата и те са си намерили метод да изкарват в допълнение. Каза ми: „ Ако ги изгоним, няма кой да работи ", споделя Цоков пред " Нова ".

През това време чиновниците се забавлявали, наблюдавайки заря на метри от опечалените, до момента в който тече заравяне. Методиев отрекъл да е взел парите, само че излиза наяве, че ги е изискал.

Директорката на софийските гробища Яна Паскалева отхвърля да знае за случая и да е изричала думите, че са ниски заплатите и няма служащи. Директорката повикала Методиев и изискала писмени пояснения от него. Паскалева уволнила гробаря и наказала със забележка сътрудниците му.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР