От всичко, което Продължаваме промяната сътвориха, това им е най-добрият

...
От всичко, което Продължаваме промяната сътвориха, това им е най-добрият
Коментари Харесай

Борисов към ПП: Или не са ни разбрали, или се правят

От всичко, което " Продължаваме промяната " сътвориха, това им е най-хубавият вид и безусловно ги разбирам. Или не са ни разбрали, или се вършат - ние не предлагаме коалиция , нито каквато и да е форма на другарство отвън това, което е потребно за страната. Това сподели водачът на ГЕРБ Бойко Борисов, който е на посещаване във Вълчидол, Варненско, в коментар на утринната конференция на " Продължаваме промяната ". В нея Асен Василев и Кирил Петков изрично обявиха, че няма да поддържат държавно управление с мандат на ГЕРБ и твърдо остават съпротива.

Ще припомня какво говорихме, и за какво похватът с медиатори ще проработи: първата и най-важна тематика е войната в Украйна. Тя чука на нашата врата и е в близост до нас. Обстрел на Запорожие, нуклеарна война на вратата. Затова контактната ни група е от хора, които са се потвърдили пред нашите евроатлатнически сътрудници със своите позиции . Затова излъчихме Соломон Паси и Росен Плевнелиев, и който желае - да добави към тях. Нормално е след избори да сме в разнообразни настроения, разяснява Борисов.

Народът сподели ДА на ГЕРБ, само че не сподели ГЕРБ да ръководи сама. Разбирам, че им е комфортно да ни приписват Възраждане, те имат своите достолепия, само че ние по никакъв метод не считаме, че няма значение какво мислят посолствата - аз се преценявам с сътрудниците си от Европейски Съюз и НАТО. За тях тематика номер 1 е войната в Украйна, и всичко друго от това са празни приказки.

По време на война, когато си от един блок, всичко, което е належащо за блока, го правиш. Те на тази тематика увъртат, а и даже споделят, че с главния съперник - Българска социалистическа партия, ще вършат коалиция.

Вторият въпрос е за диверсификацията на нуклеарното гориво, газа и петрола и съответните дълготрайни контракти. Стана ясно, че служебното държавно управление не е осигурило танкери и контракти - другояче към този момент щяха да са ги обезпечили.

Виждате отношението на Ердоган, който няколко пъти приказва за нахлуване в Гърция - в нашия район, като знаем и връзките сред Сърбия и Косово, би трябвало да имаме доста гъвкави парламент и държавно управление. Политическа партия споделиха, че са срещу пазаруването на самолети. Не можем да се сърдим на Радев, който е авиатор и има желания към марките самолети. Ние от ГЕРБ сме безапелационни, че втората част на ексадрилата би трябвало да е същата като първата. Затова в случай че ние желаеме да си изпълняваме стратегиите, би трябвало да има постоянно държавно управление.

Аз не преставам да смятам, че в някоя заран може да осъмнем с тежка злополука в района - в Запорожие. Тогава всички ще не помнят по какъв начин сме се обиждали.

Ако би трябвало да се заяждаме, желая да предупредя Политическа партия, че предизборната акция свърши. Когато Василев приказва за 3% недостиг, а в това време в случай че страната отреже всички разноски и спести 6 милиарда, ще останем на 4% недостиг. И тъй като те се къпят в медиен комфорт, никой не ги попита по какъв начин предизборно оферират толкоз доста ограничения на стойност към 6 милиарда, което значи 7% недостиг. А Маастрихтските критерии желаят най-много 3%.

Затова предложихме тази контактна група, като седне с тях и останалите, да разясняват обществената политика, която ще коства еди-колко-си, само че пък вие ще се откажете от строителството на мостове, пътища, и всичко останало.

Петков споделя, че не могат да подменят вота на гласоподавателите и да създадат обща ПГ с Демократична България. Значи и те поумняват, тъй като единствено преди два месеца той пазаруваше депутатите на Има Такъв Народ. И нито един публицист не го попита по какъв начин е приканвал другите да изоставен партиите си и да се причислят към Политическа партия.

И още една неистина - обединението им се унищожи от това, че не можаха да си разделят парите. Гроздан Караджов излезе и сподели, че не може с тези крадци да ръководи, и напусна обединението. ГЕРБ упражни правото си на избор че не поддържа тези хора.

Считам, че през днешния ден те демонстрираха и някои по-разбиращи неща, като избягаха от значимите, като виждам, че контактните групи биха могли да намерят общо решение. Нека си напишат настояванията, контактната група ще ги донесе, ще ги обсъдим, и прочие Ако влезем по този начин разграничени в Народно събрание, по какъв начин ще приемем Бюджета за следващата година!?
Харесвах на " Да, България " слогана дано разсъдъкът да надделее.

Движение за права и свободи е партия, която във всичките неща, които изброиха Политическа партия, ще ги поддържа. И като ги поддържа, това коалиция ли ще е? Аз съм споделил, че коалиция се прави единствено със сестрински партии от един европейски блок. Пъпната шнур на ГЕРБ е вързана с евроатлантическите сътрудници, и те до сегашен ден ми имат вяра. Предложенията ни и контактната ни група ще отидат при Движение за права и свободи, и по всяка тематика ще намерим съответни болшинства.

Предлагам водачите да се дръпнем, с цел да може контактните групи да работят по-лесно. Ситуацията е такава, че на нови избори ще е същото. Надявам се, че разсъдъкът ще надделее. Контактните групи ще създадат тъкмо този лист за значимите неща за България, тъй че да подсигуряваме съответните дейности.
Демократична България щели да внасят декларация за предоставяне на оръжия на Украйна, само че ние това сме го внесли преди няколко месеца, добави Борисов.

Нека по тематиките, по които имаме единодушие, да се съберем с контактните групи, с цел да се подготвим за новия парламент, прикани някогашният министър председател.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР