От всички вреди, които сглобката нанесе на държавата досега, промяната

...
От всички вреди, които сглобката нанесе на държавата досега, промяната
Коментари Харесай

Нинова: Промените в конституцията са най-голямата вреда, нанесена от сглобката

„ От всички вреди, които „ сглобката ” нанесе на страната до момента, смяната в Конституцията е най-голямата. С двойното поданство на депутати и министри предават българския суверенитет. Вече и посредством конституцията могат да ни ръководят непознати жители. Съдебната промяна не цели никаква правдивост и самостоятелност. Разпределиха си и порциите в правосъдната система “, съобщи пред кореспонденти водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

„ Демократична България “ и Христо Иванов най-сетне си получават съдиите сами да избират своята квота във Висш съдебен съвет – негова отдавнашна фантазия. Движение за права и свободи получават една политически подвластна прокуратура, а Бойко Борисов получава голо заричане, че ще го пазят до дъно. Това съставлява правосъдната промяна, която одобриха през конституцията “, счита тя. „ Следващата им стъпка, както Кирил Петков разгласи, са регулаторите, които ще бъдат разпределени на три по политически принцип, с цел да се окопаят там за идващите 5 или 7 години. Това е следващото завземане на формалната страна от подмолната страна “, добави още Нинова.

Според нея ръководещите са отворили малка врата за договаряния с президента. Това е станало посредством „ вкарването “ на думата „ могат “ при „ пълномощията на служебния кабинет могат да се лимитират със специфичен закон “.

„ Допускаме, че това е врата да водят скрити диалози с президента “, твърди Нинова.

„ От самото начало Българска социалистическа партия сме единствената партия, която стои на твърди позиции за смяна на модела на ръководство на страната, което минаваше и през смяна в Конституцията. Това не е смяна, а замяна. Ние сме единствената опция “, съобщи за следващ път водачът на социалистите.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР