От всички вреди, които сглобката нанесе на държавата досега, промяната

...
От всички вреди, които сглобката нанесе на държавата досега, промяната
Коментари Харесай

Нинова определи промените в Конституцията като „най-голямата вреда, нанесена от сглобката“

„ От всички вреди, които „ сглобката ” нанесе на страната до момента, смяната в Конституцията е най-голямата. С двойното поданство на депутати и министри, предават българския суверинитет. Вече и посредством конституцията могат да ни ръководят непознати жители. Съдбената промяна не цели никаква правдивост и самостоятелност. Разпределиха си и порциите в правосъдната система “, съобщи пред кореспонденти водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

„ Демократична България “ и Христо Иванов най-сетне си получават съдиите сами да избират своята квота във Висш съдебен съвет – негова отдавнашна фантазия. Движение за права и свободи получават една политически подвластна прокуратура, а Бойко Борисов получава голо заричане, че ще го пазят до дъно. Това съставлява правосъдната промяна, която одобриха през Конституцията “, счита тя.„ Следващата им стъпка, както Кирил Петков разгласи, са регулаторите, които ще бъдат разпределени на три по политически принцип, с цел да се окопаят там за идващите 5 или 7 години. Това е следващото завземане на формалната страната от подмолната страна “, добави още Нинова.

Според нея ръководещите са отворили малка врата за договаряния с президента. Това е станало посредством „ вкарването “ на думата „ могат “ при „ пълномощията на служебния кабинет могат да се лимитират със специфичен закон “.

„ Допускаме, че това е врата да водят скрити диалози с президента. “

„ От самото начало Българска социалистическа партия сме единствената партия, която стои на твърди позиции за смяна на модела на ръководство на страната, което минаваше и през смяна в Конституцията. Това не е смяна, а замяна. Ние сме единствената опция “, съобщи за следващ път водачът на социалистите. 

 

 

 

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР