От всички неща, които можете да откриете, заровени в нашата

...
От всички неща, които можете да откриете, заровени в нашата
Коментари Харесай

Над 100 черни дупки се крият в Млечния път според астрономите

От всички неща, които можете да откриете, заровени в нашата вселена, евентуално не бихте очаквали да се натъкнете на черна дупка. Обект от подобен порядък, размер и влияние би бил много видим, ще си помислите. Като множеството от нас обаче, в случай че разсъждавате по този начин, то наподобява грешите.

Изследване, оповестено в списание Nature в понеделник, открива над 100 черни дупки със звездна маса, скрити в куп звезди, движещи се из Млечния път. Концептуално това може да звучи много обезпокоително, само че те са толкоз надалеч, че учените въобще не ги третират като евентуална опасност за живота и съществуването на Земята. Вместо това експертите се възползват от тях, с цел да научат повече за новооткритите ни съседи.

Въпросният клъстер от звезди, наименуван Паломар 5, е на към 80 000 светлинни години от нас, като самите звезди са ситуирани на разстояние от към 30 000 светлинни години една от друга в купчината – създавайки звезден поток през галактиката. Но точно черните дупки привлякоха вниманието на учените.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР