От всички мерки по-голямата част не са комуникирани с ИТН.

...
От всички мерки по-голямата част не са комуникирани с ИТН.
Коментари Харесай

Каримански: Много от антикризисните мерки не са обсъждани с ИТН

От всички ограничения по-голямата част не са комуникирани с Има Такъв Народ. Това важи и за 20% увеличение на пенсиите. Това съобщи в ефира на ръководителят на бюджетната комисия и народен представител от " ИТН " Любомир Каримански.

" Опитах се на последния съдружен съвет да предложа ограниченията на " Има тъкав народ ", само че времето не стигна и те не бяха чути. Надявам се това да се случи тази седмица, само че ограниченията са закъснели. Аз още от март месец подчертах, че инфлацията надвишава 10%. Трябва да има междуведомствен съвет, който да заседава на всеки три месеца ", добави той. 

Според него е обикновено изпълнителната власт да привиква подобен жанр срещи.  " Българска социалистическа партия, " Демократична България " предложиха свои ограничения, само че такава среща не бе свикана. Не бива обособените обединения да си приписват съответни ограничения. Споразумението прецизно би трябвало да се съблюдава. Има оттегляне от това. Аз ще упорствам за привикване на съдружни препоръки при всяко нарушение на съглашението, като това за увеличение на пенсиите с 20% ", сподели още Каримански. 

" Твърдо не е взето като решение за мярката 25 стотинки отстъпка на литър при зареждане на 50. Може ли всяка една бензиностанция да е оператор на персонални данни? Такива ограничения не са съгласувани и с бюджетна комисия ", означи депутатът от Има Такъв Народ. Според него признати в този момент антикризисните ограничения няма да могат да влязат в действие през идващите два месеца, като част от тях имат потребност и от европейска нотификация. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР