От всички действия на ГЕРБ наблюдавам, че или премиерът губи

...
От всички действия на ГЕРБ наблюдавам, че или премиерът губи
Коментари Харесай

Трус В Политиката! Президентът На България Румен Радев Обеща Свирепа Битка На Самия

„ От всички дейности на ГЕРБ следя, че или министър председателят губи надзор върху партията си, или я предизвиква в борбата против мен “, сподели още той пред публицисти.

Преди дни президентът и Бойко Борисов влязоха в неприсъствен спор поради процедурата за избор на новите изтребители за армията. Премиерът изрази подозрения, че самолетите " Грипен " са най-хубавите за България.

„ До изтребителите ли е опряла армията сега? ”, попита той.

Радев отвърна, че министър председателят очевидно е бил измамен от " глупави мнения " и му отговори:

„ Мога отново да съветвам господин Борисов да не дели страната и значимите браншове на порции. Националната сигурност не се гради на ежедневна промяна на позицията ".

Днес, на въпрос ще организира ли полемика с Борисов за рационализация на армията президентът сподели, че към този момент не вижда смисъл от такава среща:

„ Очаквах министър председателят да озапти беквокалите си в Народното събрание, само че това не се случи. Те пеят все по-високо и все по-фалшиво “.

Преди дни депутатът от ГЕРБ Антон Тодоров съобщи, че Радев е лобирал за покупката на шведските изтребители “Грипен ” още като зам.-командир на Военновъздушни сили.

„ Решението и за самолетите, и за цялостната рационализация на Въоръжените сили е в ръцете на премиера, негова е и отговорността “, акцентира обаче президентът.

По мотив предлагането на ГЕРБ Комисията по досиетата да бъде управлявана точно от Тодоров, Радев сподели, че ръководещите желаят да назначат " нарушител за горски ".

По мотив указа за назначение на определения от Висш съдебен съвет нов ръководител на Върховен административен съд Георги Чолаков Радев разяснява:

„ Вече разгласих, че чакам новият състав на Висш съдебен съвет да удостовери кандидатурата. Мисля, че това е основателно и ще даде нова легитимност на кандидатурата в духа на промените в правосъдната система, които организираме “.

Запитан значи ли това, че няма да подпише указа, той отвърна:

" Ще разберете на 4-ти октомври (новият състав на Висш съдебен съвет поема от на следващия ден - б.р.) “.

Рискуваме Председателството да се трансформира във витрина на " гейт " -ове, които започнаха да гърмят на всички места в страната, сподели Радев пък във връзка идното Европредседателство на България.

„ Притесняват ме всички процеси, които стават в страната. Управляващите гледат на това Председателство като на някаква омерта, която да подсигурява успокоение от вътрешната страна и легитимация извън “, добави президента и добави, че би трябвало да се обърне внимание на централния управническия модел.

„ Не поради това дали то ще бъде сполучливо или не. Считайте, че най-после ще бъдем потупани по гърба, такава е практиката в Европа “, посочи Радев.

Той разяснява и кървавия референдум за самостоятелност на Каталуния:

" Полицейските палки няма да решат казуса, в противен случай той се задълбочава. Това е един голям проблем, освен за Испания, само че и за Европа. Кризата от 2008 година очевидно изостри егоизма и центробежните течения в Европа “.

Президентът приказва пред публицисти след откриването на образователната година в Софийския университет „ Св. Климент Охридски “.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР