От всички части на човешкото тяло, клиторът е една от

...
От всички части на човешкото тяло, клиторът е една от
Коментари Харесай

Ето всичко, което не знаете за клитора

От всички елементи на човешкото тяло, клиторът е една от най-интригуващите и евентуално най-неразбраните. Този сексуален орган постоянно се бърка просто с бутон за наслаждение, което потвърждава какъв брой изненадващо лимитирано е разбирането ни за него, макар че директната му връзка със половото наслаждение е безспорна. Скорошна просветителна сесия на Д-р Сузан Белтън и сексолога Кристин Рейф обгръща по-непознатите елементи, свързани с клитора. Силно евентуално е да не знаете някои от тях.

„ Картографиран “ е публично едвам преди 17 години
Австралийският академик професор Хелън О’Конъл публично чертае анатомичната конструкция на клитора едвам през 2005 година – макар че ранни проучвания върху него датират още от 1559 година Малко евентуално е през цялата човешка история дамите да не са се догаждали за съществуването или местоположението. Самото название и в детайли разглеждане на органите от човешкото тяло обаче се прави от хора на науката и част от знанието е умишлено цензурирано през вековете.
Години наред е имало редица случаи, в които функционалността на клитора, обвързвана със половото наслаждение, е била отбелязвана, а по-късно съзнателно пренебрегната от науката. В един неочакван миг учебникът по анатомия на Грей (същият, на който е кръсен едноименният сериал) отстранява изображенията на клитора от изданието от 1948 година и клиторът не се завръща на страниците му десетилетия наред.
Истинската анатомия на клитора и неговият незабравим оргазмен капацитет са показани в научната литература, само че по някакъв метод не престават да бъдат пропускани от учебното обучение, здравното професионално образование, даже постоянно от холивудските и порнографските сюжети. Всичко това води до всеобщо ниско равнище на схващане по отношение на типа, местоположението и съответните функционалности на клитора.

G-точката въобще не е точка
Това може да сте чували и различен път, само че G-точката е мит. Донякъде. Няма анатомична точка, която да довежда дамата до оргазъм. Това, което е познато като стимулация на G-точка, в действителност е стимулация на вътрешната стена на клитора. Удоволствието, което се усеща при вагинално навлизане, действително се дължи на клитора, който е много по-сложно организиран и по-голям по размери, в сравнение с си представяме. Също по този начин той усилва размерите си при възбуденост.
Вътрешната конструкция на клитора е по-мащабна от външната му главичка, което значи, че може да се подтиква вътрешно с пръст, пенис, секс играчка или различен проникващ предмет. Освен това се намира единствено на няколко сантиметра във вътрешността във влагалището, тъй че няма потребност да се притеснявате, че вие, вашият сътрудник или вашата секс играчка не можете да го достигнете. От тази позиция стандартите за мъжкия размер са значително несправедливи и непотребни.

Клиторната стимулация има болкоуспокояващ резултат
През 2020 година се прави световно клинично изследване, което преглежда изгодите от мастурбацията за облекчение на менструалната болежка. Това проучване, наречено с кодовото име „ Менструбация “, откри, че 70% от участниците са забелязали усъвършенстване в равнищата на болежка от крампи вследствие на постоянна мастурбация. Ползите за облекчение на болката от мастурбацията са вероятни даже и без да се доближи оргазъм, физическото наслаждение единствено по себе си е задоволително. На разнообразни стадии от цикъла тялото може да се усеща повече или по-малко сензитивно, тъй че разрешава креативност с разнообразни типове допиране, напън, скорост и местонахождение, с цел да му се достави нужната приятност. Опитването на разнообразни типове мастурбация също усилва оргазмения капацитет на човек по време на независим и партньорски секс, защото се построяват напълно нови невронни пътища към удоволствието и оргазма.
Има дългогодишно насложена визия за мечтана стягане на вагината по време на секс, изключително що се отнася до хетеросексуалните двойки. В множеството случаи степента до стягането е обвързвана със степента на възбуденост. Технически клиторът изпитва ерекция, също както и пенисът. Но до момента в който пенисът се втвърдява, клиторът се уголемява на открито и във вътрешността.
По време на възбуденост посредством умствена и физическа стимулация, повече кръв изпълва пениса и клитора, което води до ерекция на органа. Макар че степента на ерекцията не е от значително значение за оргазма, колкото по-възбудени сте, толкоз по-вероятно е насищането с кръв и увеличената сензитивност. Колкото по-стимулиран е целият клитор, толкоз повече вътрешните му луковици на клитора набъбват и се притискат към стените на вагината. По този метод те основават познатото чувство за стягане по време на навлизане. Това е чудесна вест за всички участници в секса, тъй като покачва чувствителността и удоволствието както за вагината, по този начин и за пениса. Накратко казано, сексът е по-хубав, в случай че се постараем да е прекрасен за всички участващи.

Оргазмът фактически не е всичко, само че не е и нуклеарна физика
Друг постоянно срещан мит за секса е, че вагиналните оргазми са изключителна необичайност, която може да се реализира единствено при доста характерни условия. Въпреки че всяко тяло е друго и оргазмът може не всеки път да е част от половото прекарване, постоянно е доста по-просто, в сравнение с хората допускат. Отпускането душевен е основна част от преживяването на оптимално наслаждение и оргазъм и може да изисква известна процедура. Съветите за усмиряване на съзнанието включват надълбоко поемане по време на възбуденост и генитално допиране и разпределяне на мускулите в тазовата област. Ако не можете да се изолирате от страничните си мисли, върнете осъзнаването към чувствата за физическо наслаждение. Ако продължавате да се увличате в мисли, пробвайте да опишете удоволствието в главата си. Трудно е да имаш други мисли, когато мислиш тъкмо какво чувстваш. Собствената ни анатомия е заложила в телата ни всичко нужно, с цел да изпитваме наслаждение и да се усещаме добре със себе си.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР