От всички 35 хил. шахти в София 300 са били

...
От всички 35 хил. шахти в София 300 са били
Коментари Харесай

По-малко от 1% от шахтите в София са се запушили след бурята, обявиха от общината

От всички 35 хиляди шахти в София 300 са били запушени след вчерашната стихия в столицата, което съставлява 0.85% от общия им брой в града. До края на деня всички ще бъдат почистени. Това оповестиха от Столичната община след съвещание на спешния щаб.

Днес екипи на компаниите, ангажирани с почистването на София, са обходили стотици места в града, за които е имало сигнали, че са наводнени. Отводнени са били общо 111 оттока по Южната дъга. Екипите са почиствали и уличните платна от наноси.

Днес до обяд са били измити подлезът на Орлов мост и този на кръстовището на бул. " България " и бул. " Гоце Делчев ", както и тунелът на Лъвов мост. По-късно довечера следва да бъде почистен един от подлезите на бул. " Ботевградско шосе ".

Почистени са още водостоците на Околовръстния път от наноси и паднали клони, както и деретата в регион " Витоша ". Премахнати са наносите и растителността от река Дървенишка.

27 светофари са били наранени от бурята, като 22 от тях са ударени от мълнии. Те към този момент са оправени и работят. Повредени са и 48 камери от системата за видеонаблюдение и компаниите, които ги поддържат, са почнали ремонта им.

Пороят през вчерашния ден наводни доста подлези и метростанции в София. Заради следствията от бурята в обществените мрежи се появиха разнообразни занимателни колажи от наводнените места.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР