От времето на Съветския съюз Русия разполага с едни от

...
От времето на Съветския съюз Русия разполага с едни от
Коментари Харесай

Борба със шпионажа - възможностите на руското и украинското разузнаване бяха оценени от ген. Маломуж

От времето на Съветския съюз Русия разполага с едни от най-хубавите средства за специфична връзка – криптиране, декриптиране, радиоприхващане, кибервойна, киберразузнаване. Но в даден миг украинското разузнаване, употребявайки мощни най-съвременни системи, сътвори нов модел, който надвишава опциите на Русия, Англия, Франция и Германия. Това заяви в ефира на телевизионния канал FREEДОМ генералът от армията на Украйна, някогашният шеф на Службата за външно разузнаване на Украйна в перода 2005-2010 гг. Николай Маломуж.
 
Той обърна внимание на обстоятелството, че Русия има доста специфични информационни уреди от висок клас.
" Ако желаеме да се борим с него в международен мащаб, то належащо е да използваме както нашите, по този начин и задграничните благоприятни условия, изключително най-мощните структури на Съединени американски щати. Това е освен агентурното разузнаване, само че и техническото разузнаване на Съединени американски щати, това е Агенцията за национална сигурност, която управлява милиарди запаси в света – всички радарни системи, пространство, кибер благоприятни условия и декриптиране. Мисля, че точно тук можем да обединим напъните си и към този момент имаме съглашения с американците за това ", сподели Маломуж.
 

 
Той добави, че Обединеното кралство, Германия, Франция и Израел могат да оказват помощ на Украйна по този въпрос.
 
" Китай също има избрани положителни благоприятни условия, само че по-лоши от тези на други страни. Китайците непрекъснато се опитваха да получат нови разработки в тази област даже в Украйна, само че не ги получиха, тъй че потеглиха по собствен личен път ", сподели ген. Маломуж.
 
Маломуж счита, че Китай няма да може да помогне на Русия да получи приоритет в създаването на специфични средства, защото не разполага с задоволително високи технологии за това.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР