От време на време отсядам в хотели, понякога са хотели

...
От време на време отсядам в хотели, понякога са хотели
Коментари Харесай

Крахът на американските мечти и хавлии

От време на време отсядам в хотели, от време на време са хотели икономична класа, само че интернационалните вериги - каквото запазят уредниците на събитията, за които пътувам, там и пребивавам. И всякога това манипулативно отношение в банята за хавлиите ме вбесява. Например, в случай че оставите забрадка на пода, ние, несъмнено, ще я сменим. Но в случай че обичате планетата, тогава не хвърляйте кърпата на пода, закачете я някъде и я използвайте още веднъж. Тоест, подсушете се с мръсна, застояла забрадка в името на околната среда. А в случай че всякога взимаш свежа забрадка, значи си неекологично мислещ примат.

Разбирам, че околната среда няма нищо общо с това. Точно такова просто изнудване предизвиква клиентите да вземат свежи кърпи по-рядко - и хотелът може да понижи разноските за пране, да усили рентабилността и облагата за топ мениджърите и акционерите на хотелската верига. Не ме устройва. Свикнал съм да се мия по 2 пъти дневно и след всеки душ употребявам свежа хавлия, както и у дома. Вкъщи имам голям брой дребни бързосъхнещи кърпи за задачата. И в хотела няма да трансформира навиците си. Ако топ мениджърите и бенефициентите на хотелската верига желаят да спасят планетата, дано дадат да вземем за пример своите бизнес самолети на службата за наблюдаване на горски пожари.

И изобщо за какво аз, човечецът, който просто обича да се мие постоянно и да се подсушава с чиста забрадка, се оказах краен? Съединени американски щати разполагат с 11 самолетоносача. Всеки самолетоносач оставя доста огромен въглероден отпечатък. На всеки самолетоносач служат повече от пет хиляди моряци. Те също се къпят. И употребяват хавлии, даже в случай че са застояли. А самолетоносачите се движат напред-назад, изгаряйки гориво и замърсявайки планетата по всевъзможен вероятен метод. Защо не стартираме със самолетоносачите? Защо Съединени американски щати се нуждаят от 11 самолетоносача? От кого ще се пазят? Кой ще ги нападне? Мексико? От Мексико ли ще се пазят благодарение на 11 самолетоносача? Може би 10 самолетоносача биха им били задоволителни? Нека Съединени американски щати се откажат от един самолетоносач в името на планетата и хиляди хора в хотелите ке могат умерено да се измият и подсушат със свежи хавлии.

Като цяло има проблем с хигиената. Това е хигиена, която всякога се пробват да анулират. В Европа в този момент няма задоволително газ и водачите на европейските страни напълно съществено приканват популацията да се мие по-рядко. Или без сапун. Или да не се мие изцяло, а на части. Днес една мишница, на следващия ден друга. Защото би трябвало да се борят с Русия. Вземаш парещ душ - помагаш на Путин. Не се предавайте на руснаците, вървете миризливи и мръсни!

Но казусът не е единствено в хигиената. Карането на коли, готвенето, отоплението на пространства - всичко е неприятно, всичко оказва помощ на Путин. Рано или късно някой европейски деятел намерено ще каже: не раждайте деца! Родиш ли дете - помагаш на руснаците. Защото всеки живот, изключително цивилизованият, е в интерес на руснаците - тъй като всеки човек би трябвало да мие, да готви храна и да отоплява къщата.

Така разбрахме, че през цялото време не става дума за планетата. И даже не за облагите на бенефициентите на хотелската верига и други буржоазен корпорации. И не за пандемията. И изключително не за Путин и не за руснаците. Изглежда, че това е единствено опрощение. Западът е в задънена улица. Консуматорското общество доближи границите на развиване.

Как се борихте с комунизма? Комунизмът се бори благодарение на „ американската фантазия “: всяко семейство ще има апартамент в града и къща в предградията, кола за всеки възрастен член на фамилията и ваканционни полети до курорти по целия свят. Те споделиха: злите комунисти желаят да ви лишат от това, карат ви да живеете в общински жилища и ви принуждават да се возите в препълнени рейсове. И внезапно се оказа, че борците против комунизма лъжат.

Защото за осемте милиарда поданици на планетата е невероятно да се обезпечат апартамент, къща, кола и курорт по буржоазен способи. Дори за един " златен " милиард не става! И ние имаме потребност от “ко-ливинг”, “ко-уъркинг”, " екологичен градски превоз " и като цяло е желателно да пътуваме по-малко, да ядем по-малко и да перем по-малко. Има потребност от малко... ъ-ъ-ъ... обмисляне, нали?

Но капиталистите не знаят по какъв начин да възнамеряват и не желаят, по тази причина взеха решение по-лесно: належащо е да се понижи популацията на планетата. А останалото е да се научим да живеем по-просто, по-скромно, да споделяме запаси и е желателно да се въздържаме изцяло от преимуществата на цивилизацията. Но по какъв начин да обясниш на хората? Да обясниш, че " американската фантазия " е била неистина през цялото време ли? Да признаеш, че капитализмът е изгубил? Човешкото общество би трябвало да се ограничи. Това е добре. Човешкият живот е предопределен за аскетизъм, а не за наслаждение. Преди това религиите обясняваха това, на Запад имаше християнство. И в този момент? Християнството беше отстранено дружно с комунизма. И по този начин, по какъв начин да накарате хората да одобряват самоограничението?

Е, оттова се стартира. Първо се бориха с световното стопляне. Грета Тунберг и всички останали. Спасяваха планетата. Тогава оповестиха пандемия и не разрешиха пътуването и въобще излизането без особена потребност. И в този момент целият свят е вдигнат на война с Русия. Затова не пускайте климатици, не наливайте бензин в резервоарите, не гответе храна и не раждайте деца.

Русия обаче не води война със света. А Русия има проект да избави планетата, без да изоставя цивилизацията или да понижава популацията. В това отношение има другарството на народите, съдействието, развиването на науката и технологиите. В нашия проект има място за всяка просвета, вяра, традиция, за хотели, курорти, коли, топла вода и свежи кърпи. Но за хегемонията на една страна и нейните 11 самолетоносача може би няма място.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР