От войната между Израел и Хамас до тежките битки на

...
От войната между Израел и Хамас до тежките битки на
Коментари Харесай

Една година на война: през 2023 г. се наблюдава най-лошата битка между Израел и Хамас, докато руските атаки срещу Украйна продължават

От войната сред Израел и Хамас до тежките борби на Русия против Украйна, 2023 година сподели заплахите от експлоадирането на въоръжени спорове в борба в целия район. Но зад дългите им сенки светът е изправен пред раздори в страни, разпростряли се както по земното кълбо, по този начин и по писмеността от Афганистан чак до Йемен.

Преврати и принуждение в Африка прекатурнаха живота в нациите там. Мианмар в Югоизточна Азия е изправен пред това, което някои специалисти разказват като постепенно разгаряща се революция. Подхранваното от търговията с опиати принуждение продължава в Централна и Южна Америка.

Ядрено въоръжената Индия и Пакистан остават подозрителни един към различен. Ядреният боеприпас на Северна Корея продължава да пораства. А Иран в този момент обогатява уран по-близо от всеки път до равнищата за оръжия.

„ Конфликтите станаха по-сложни, смъртоносни и по-трудни за разрешаване.... Загрижеността за опцията от нуклеарна война още веднъж се появи. Нови евентуални области на спорове и оръжия за война основава...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР