От Воля“ ще помислят още няколко дни дали да подкрепят

...
От Воля“ ще помислят още няколко дни дали да подкрепят
Коментари Харесай

„Воля“ може и да не подкрепи правителството на вота на недоверие

От „ Воля “ ще помислят още няколко дни дали да поддържат държавното управление на идния избор на съмнение, само че има възможност от партията на Веселин Марешки да подкрепят Българска социалистическа партия в желанието им да съборят държавното управление.

Това стана ясно от провелата се в Народното събрание среща сред представители на двете партии, на които левицата показа работни претекстове на вота, който готви против кабинета „ Борисов 3 “ поради политиката му по запазване на околната среда и ръководство на водите.

„ В продължение на 50 минути представихме претекстовете си на Воля. Стана експертен и работлив диалог. Съгласиха се за проблемите, които ние всички виждаме в страната, само че помолиха за няколко дни размисъл, тъй като би трябвало да бъдат разисквани претекстовете. Остава те да преценяват дали ще поддържат вота или не. Но духът и разговорът бяха доста положителни и ние сме задоволени. Нека те да преценяват. Ситуацията е спешна и ще решат дали ще поддържат едно държавно управление, което от ден дневно е в рецесия във всеки един бранш или ще решат да вървим към предварителни избори “, описа Драгомир Стойнев от левицата.

Междувременно стана ясно, че нито един от самостоятелните народни представители, поканени публично от Българска социалистическа партия на диалози по тематиката, не е участвал на тях. 

„ От през днешния ден може да ги назоваваме подвластни “, смята Стойнев.

„ Изслушахме претекстовете на Българска социалистическа партия, забавни неща ни споделиха. Тепърва, в случай че подобен избор бъде импортиран, ще обсъдим съответно, тъй като доколкото разбрахме претекстовете са доста повече, от това, което те съумяха да ни показват и ще вземем нашето решение “, уточни от своя страна Кръстина Таскова, заместник-председател на ПГ на „ Воля “.
 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР