От военна гледна точка София ще разглежда Москва като противник.

...
От военна гледна точка София ще разглежда Москва като противник.
Коментари Харесай

Борисов: Щом Русия е заплаха за НАТО, ще я разглеждаме като такава и ние

От военна позиция София ще преглежда Москва като съперник. В същото време обаче страната ни има доста стопански ползи, свързани с Русия, заради което би трябвало да работим за доближаването на позициите и развиването на тези връзки. Това стана ясно от думите на премиера Бойко Борисов. Той разгласи и че нашата страна ще би трябвало да употребява времето на председеателството на Съвета на Европейски Съюз, с цел да направи всичко допустимо за понижаване на напрежението сред Запада и Москва и за отпадането на антируските наказания, от които отрицателни последствия има и за нас.

" След като България е член на НАТО и откакто за НАТО за главен съперник, боен, приема Русия, нашата отбранителна теория е ориентирана против тях " съобщи той пред публицисти след формалното разкриване на офис на Европейската капиталова банка (ЕИБ) в София, на което участва и президентът на финансовата институция Вернер Хойер, съобщи. " Направих извънредно доста, с цел да излезе от дневния ред основаването на флотилия в Черно море ", продължи Борисов. " Ние организираме сухопътни учения на всички места в Европа, както и в България, цяло лято. Така че в доктрината на НАТО главната опасност е Русия - това съм споделил, това написа в отчета, това го пишеше и предходната година. В същото време пък сме споделили, че би трябвало оптимално да работим добре, прагматично, с цел да имаме съветски туристи, с цел да има интерконектор с Русия за европейския газов хъб и да се борим дружно против тероризма ", акцентира Борисов. " За това, доколкото знам, и съветският основен прокурор идва на посещаване в България ", добави той. Така че в отчета военните са отразили това, което имаме като опасност, в случай че стане война, тъй като тогава България става цел, като член на НАТО и на всички това е ясно ", означи министър председателят. " В същото време би трябвало да работим политически, дипломатично, следващата година по време на нашето председателство, да падат глобите и да пада напрежението сред Европа и Русия ", сподели още той. " Дали ще успеем- това е една доста комплицирана и непостижима за нас задача, само че ще опитаме ", добави още Борисов.

По отношение на поканата съветският президент да посети България идната година, министър председателят съобщи, че президентът Румен Радев го е поканил и по тази причина въпросите би трябвало да бъдат отправени към него. " Ако желае среща с мен, тогава ще я получи ", отсече Борисов. Той счита, че в европейското семейство би трябвало да се реши казусът със глобите против Русия.

Премиерът също счита, че Балканите по-бързо би трябвало да бъдат присъединени към Европейски Съюз, имайки пред тип Сърбия, Косово, Черна гора. " Ние желаеме Балканите да бъдат едно огромно семейство ", уточни той.

Борисов е на мнение, че служебното държавно управление, назначено от президента Радев не е трябвало да предрешава избора на изтребител, който е на стойност няколко милиарда. Според него отпадането от конкуренцията на американския претендент не е било належащо, защото предложенията са освен за остарели, само че и за нови бойни машини. Но за Борисов изтребителите не са най-важното нещо, от което се нуждае армията. Също толкоз потребности имат и сухопътните войски.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР