От ВМРО съобщиха, че излизат на протест пред Министерство на

...
От ВМРО съобщиха, че излизат на протест пред Министерство на
Коментари Харесай

ВМРО: Излизаме на протест

От Вътрешна македонска революционна организация оповестиха, че излизат на митинг пред Министерство на енергетиката против непоносимата цена на тока.

" Това е част от националната акция срещу спекулативния скок и на горивата, и на стоките от първа нужда Протестът ще се организира на 23.09.2021 година (четвъртък) от 17.30 ч. пред постройката на Министерство на енергетиката на ул. „ Триадица “ № 8 в столицата. Припомняме, че на 18.09.2021 година (събота), след взетото на Организационен съвет на Вътрешна македонска революционна организация решение за започване на национални протестни дейности, представители на Организацията блокираха за половин час кръстовището на бул. „ Тодор Александров “ пред ЦУМ. Излишно е да изброяваме в проценти повишаването на тока, парното, газта и питателните артикули, тъй като всеки човек, всяко домакинство усеща натиска всекидневно ", се оповестява в изказването на МВРО до медиите.

От Вътрешна македонска революционна организация упорстват за:

1. Спешни ограничения против спекулата на енергийната борса и дейна роля на държавните енергийни сдружения за превъзмогване на недостига.
2. Разпускане на КЕВР, която позволи това спекулативно повишение на цените.
3. Мораториум върху износа на ток от частни компании, за които всички знаем, че свързани и с видни политически фигури и партийни централи, до преодоляване растежа на цените.
4. Активни дейности в Брюксел за предоговаряне на „ Зелената договорка “, която ни обрича на безценен ток и за избавяне на българската топлоенергетика.
5. Правителството неотложно да рестартира договарянията със стратегически вложители за построяването на АЕЦ „ Белене “.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР