От ВМРО изпратиха до медиите позиция на доц. Милен Михов

...
От ВМРО изпратиха до медиите позиция на доц. Милен Михов
Коментари Харесай

Кандидатът за президент на ВМРО: Аз пръв съобщих, че съм уволнен от ВТУ

От Вътрешна македонска революционна организация изпратиха до медиите позиция на доцент Милен Михов – заместник-председател на Вътрешна македонска революционна организация и претендент за президент на идните избори, във връзка обява на интернет и Facebook страницата на Великотърновския университет „ Св. св. Кирил и Методий “. В нея се твърди, че той бил уволнен дисциплинарно от висшето учебно заведение. " Сред претекстовете за уволнението му има и такива, от които би следвало да се заинтересува и Прокуратурата”, споделят от университета.

Ето позицията на доцент Михов:

" Уважаеми госпожи и господа, представители на медиите,

Във връзка с обществена позиция на „ Ръководството “ на Великотърновския университет „ Св. св. Кирил и Методий “ желая да направя няколко значими разяснения:

1. Длъжен съм да потвърдя, че съм уволнен със заповед на ректора на Великотърновския университет „ Св. Св. Кирил и Методий “ от 3 септември 2021 година Само че за това оповестих първо аз, на личната си Facebook страница. След 33 години преподавателска и научна активност в университета за повторно съм отстраняван от един и същи ректор. Първият път бях уволнен и след 2-годишна правосъдна битка бях възобновен на работа. Заради мои сериозни позиции в качеството ми на член на академичната общественост, изразени към органите на ръководство, бях репресиран, заплашван и най-после още веднъж уволнен. Трудово-правният спор към този момент е в съда. С това на този стадий тематиката за мен завършва.

2. Според Закона за висшето обучение органи на ръководство на един университет са: Общо заседание, Академичен съвет, Ректор. В Закона не попада понятието „ управление “ и в тази ситуация някой се пробва да показа на обществото една в действителност анонимна позиция. Сега съм подложен в тази ситуация да разясня съответната обява, зад която не стои никой и не мога да потърся юридическа отговорност за изказванията и внушенията.

3. По създание позицията не носи никаква стойност заради гореизложените обстоятелства. Аз не бих коментирал повече нищо по нея, защото по мой сигнал текат инспекции от способените органи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР