От Витлеем и Франкфурт до Лондон и Бостън, за втора

...
От Витлеем и Франкфурт до Лондон и Бостън, за втора
Коментари Харесай

Covid-19 отново помрачи Бъдни вечер по целия свят

От Витлеем и Франкфурт до Лондон и Бостън, за втора поредна година вълната от ковид пречи на Бъдни вечер, като принуждава църквите да анулират или понижат броя на службите и нарушава проектите за пътешестване и фамилни събирания, заяви Асошиейтед прес.

Барабанисти и гайдари минаха през Витлеем пред по-малки от нормалните тълпи, откакто новите израелски ограничавания за пътешестване, целящи да забавят мощно заразния вид Омикрон, задържаха интернационалните туристи надалеч от града, в който се счита, че е роден Исус.

В Германия огромна опашка се извиваше към голямата катедрала в Кьолн, само че не за среднощна меса, а за имунизация. Предлагането на ваксини е израз на " грижа за близък ", която е в сходство с посланието на Коледа, съобщи протойерей Гуидо Асман пред осведомителната организация ДПА.

В целия свят хората, изморени от близо двегодишните забрани и други ограничавания, търсеха способи да се насладят безвредно на празничните ритуали.

 Хората се редят на опашка, с цел да получат тестови комплекти за разкриване на COVID-19 в Ню Йорк
Хората се редят на опашка, с цел да получат тестови комплекти за разкриване на COVID-19 в Ню Йорк
Снимка: АР/БТА

В Ню Йорк , където разновидността Омикрон се е популяризирал необятно, хората чакаха на дълги опашки, с цел да се тестват, като доста от тях направиха това като защитна мярка, преди да пътуват, с цел да се съберат със фамилията си.

Празничните пътувания получиха удар, когато огромните самолетни компании анулираха стотици полети на фона на дефицит на личен състав, което значително е обвързвано с Омикрон.

Във Англия , където разновидността на ковид Омикрон се популяризира измежду популацията, някои молитвени домове се надяваха да продължат. В англиканската черква " Сейнт Пол Олд Форд " в Източен Лондон свещениците възнамеряваха да проведат служби на Бъдни вечер и Коледа. Но с цел да защищити енориашите си, църквата анулира службата на Рождество Христово.

Множество църкви в Съединени американски щати анулираха службите в наличието на хора, в това число Националната катедрала във Вашингтон и историческата черква Олд Саут в Бостън. Други възнамеряваха празненства навън или композиция от онлайн и персонално свещенодействие.

В Рим п апа Франциск без маска отслужи месата на Бъдни вечер пред към 2000 души в базиликата " Свети Петър ", където входът беше стеснен, а богомолците трябваше да носят маски.

 В Рим папа Франциск без маска отслужи месата на Бъдни вечер пред към 2000 души в базиликата
В Рим папа Франциск без маска отслужи месата на Бъдни вечер пред към 2000 души в базиликата "Свети Петър ", където входът беше стеснен
Снимка: АР/БТА

Въпреки че броят на вярващите беше доста по-голям от 200-те души, позволени предходната година, той беше дребна част от 20 000-те души, които може да побере базиликата.

В Германия посетителите на черкви се сблъскваха с голям брой здравни ограничавания и предели за наличие. Някои от тях трябваше да покажат доказателство за имунизация или проучване. Катедралата във Франкфурт, която може да побере 1200 души, предложи единствено 137 места за намиращи се на обществена отдалеченост хора, като всички те бяха резервирани дни авансово.

 Теставане за ковид пред търговски център в Берлин
Теставане за ковид пред търговски център в Берлин
Снимка: АР/БТА

Хората в Нидерландия се пробваха да употребяват празника по най-хубавия метод, макар че живеят при едно от най-строгите блокирания в Европа. Всички магазини, които не са от първа нужда, бяха затворени, в това число питейните заведения и заведенията за хранене, а визитите по домовете бяха лимитирани до двама души дневно, четирима на Коледа.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР