От ВиК Пловдив отговориха официално след протеста на гражданите на

...
От ВиК Пловдив отговориха официално след протеста на гражданите на
Коментари Харесай

ВиК Пловдив отговори на протестиращите в Калофер: Работим за качественото водоснабдяване

От ВиК Пловдив дадоха отговор публично след митинга на жителите на Калофер, които блокираха за малко Подбалканския път с искане за обикновено водоснабдяване. Местните се оплакват от слаб дебит на питейната вода и влошеното ѝ качество.

Ето какво отвърнаха от ВиК:

ВиК Пловдив работи за качественото водоснабдяване на град Калофер, община Карлово. През последните дни водоподаването в обитаемото място е с понижено налягане поради понижен дебит на водоизточниците, породен от засушаване и намалялото количество подпочвени води.

С цел запазване на водния запас през предходната година със лично финансиране и в сходство с стихотворец ангажимент, ВиК Пловдив е реконструирало главно двата водоема с размер надлежно 620 куб. м и 140 куб. м, които доставят Калофер и преди този момент не са били ремонтирани 50 години. За да се пести воден запас още от тези уреди, те са към този момент с напълно нова хидроизолация.

Също през предходната година сдружението е ремонтирало главно водопроводи с обща дължина 350 м по улиците „ Димитър Паничков “ и „ Видол Странски “ в Калофер. През тази година в града ще бъдат реконструирани още 800 м водопроводи – по улиците „ Юмрукчал “ и „ Севлиевска “.

През месец август започва и реорганизация на питейния тръбопровод за местността „ Паниците “ над Калофер, която следва да придобие статут на курортна зона. Съоръжението обслужва голям брой клиенти в местността, измежду които хотели и къщи за посетители.

В момента в града се работи и по премахване на повреда.

Със заповед на ВиК Пловдив, публикувана посредством кметовете на всички обитаеми места в област Пловдив, в която и община Карлово, е неразрешено използването на питейна вода за напояване на аграрни земи и поливане на зелени площи. Целта още веднъж е запазване на водния запас.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР