От Виена говори най-добрият приятел на Кирил Петков - Борис

...
От Виена говори най-добрият приятел на Кирил Петков - Борис
Коментари Харесай

Най-добрият приятел на Кирил Петков издаде интересни неща за него

От Виена приказва най-хубавият другар на Кирил Петков - Борис Георгиев за " Нова телевизия ":

Откога се познавате с Кирил Петков?

-Запознахме се в първи клас. Сложиха ни на един чин и от този момент сме много добри другари. 

Какво дете и какъв възпитаник беше Кирил Петков?

-Винаги е бил подобен, какъвто и до момента – сияен, положителен, доста отзивчив човек. С него постоянно е доста хубаво да си прекарваш времето, тъй като споделя радостни истории. Винаги има нещо ново към него. 

Кой е най-яркият Ви детски спомен дружно?

-Вероятно ще е забавно на хората да знаят от по кое време Кирил се интересува от политика. Стана очевидно че го влече натам, тъй като първата му политическа изява беше в 4 клас. Ние бяхме чавдарчета. Пионерчета по този начин и не станахме, тъй като тогава цялата тази система рухна. Тогава хванахме двете сини връзки, направихме първото ни синьо знаме и с него отидохме на протест. Това в 4 клас. Оттогава очевидно има нещо, което го дърпа натам.

" Франс прес ": България претърпява епилога на политическата рецесия

Вие вярвали ли сте в миналото, че той ще стигне до политиката?

-Аз постоянно съм усещал, че има капацитет това да се случи и ние доста сме си говорили на тази тематика, че би трябвало нещо да се случи, би трябвало да има смяна. Хора като нас би трябвало освен да дават ум и да се възмущават, а да се заловен и сами да създадем нещо. 

Когато Ви сподели, че ще напусне Канада, с цел да се върне в България, Вие какво му казахте? Подкрепихте ли го?

-Реално ме сложи пред приключен факт едно лято, когато се появи със фамилията си и сподели " Ние сме тук и оставихме зад тила си Канада, Ню Йорк и Брюксел, тъй като желаеме да живеем в България ". Бях доста изумен, само че те бяха доста стимулирани. Съпругата му Линда много го подкрепяше в това решение.

Той показа ли с Вас желанията си да влиза в политиката? Помните ли този миг?

-О, да, естествено. Възможността да поеме поста на длъжностен министър пристигна ненадейно и защото нашият общ другар Асен беше поемал тази функционалност през 2013 година, аз му споделих, че това за мен е доста добра стъпка, защото въпреки всичко е някакъв опит. Нито той, нито аз обаче не очакваше, че нещата ще се развият по този начин динамично. Неговото очакване беше няколко месеца да е длъжностен министър, а по-късно да отидем още веднъж да караме кайтсърф.

Ще се случи ли това при новото състояние?

-Предполагам, че няма да се случи скоро, за което скърбя, само че това е дребната жертва, която аз давам в името на това България да получи освен това. Кайтсърфът няма да ни избяга.

Опитаха ли се да привлекат и Вас към ръководството?

-Кирил ми е и кум. Ние сме съвсем семейство. Той беше наясно, че при мен не е толкоз елементарно да се освободя от моите задължения, само че аз съм му споделил, че това е един дълготраен план и той ще има потребност от хора освен в този момент, само че и в годините напред, по този начин че може да пристигна и за мен моментът.

Защо избрахте Кирил Петков за Ваш кум?

-Той ми е другар цялостен живот. С него съм минал през всякакви тествания. Няма да не помни речта, която направи по време на сватбата.

Сега обаче в новата си роля ще има ли задоволително време за Вас, за своето семейство?

-Убеден съм, че няма да има, само че това е ясно, че ще е по този начин. Не може човек да има всичко. Нашето другарство е толкоз дългогодишно, че това няма да ни повлияе.

Какво обича да прави той отвън политиката, отвън стопанската система?

.Много обича да спортува. Това е неговият винтил, с който съумява да отпусне напрежението от уговорките. През зимата е по планините, а през лятото всеки уикенд на морето, с цел да кара кайтсърф. Много обича да пътува.

Чухте ли се с него откакто беше публично номиниран за Министерски съвет и какво си казахте?

- Казах му, че това е несъмнено последният късмет да си поговорим приятелски по персонални тематики, тъй като влиза в друга роля.

Ако той Ви слуша сега какво бихте желали да му кажете?

-Бих желал да му кажа, че му поисквам триумф, да не губи силите си, да не губи увереността си, тъй като прави нещо значимо и се надявам от все сърце да има триумф, тъй като това ще е добре за всички българи.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР