От Видин стартира пилотен проект на АДРА (ADRA - Adventist

...
От Видин стартира пилотен проект на АДРА (ADRA - Adventist
Коментари Харесай

От Видин стартира пилотен проект в подкрепа на лекарите, борещи се с COVID-19

От Видин започва пилотен план на АДРА (ADRA - Adventist Development and Relief Agency) - България в поддръжка на лекарите, борещи се с Коронавирус - 19, заяви за Българска телеграфна агенция Мариан Димитров, шеф на фондацията.

Проектът се осъществя в партньорство с представителствата на АДРА в Сърбия и Албания.

Докато броят на инфектираните с COVID-19 се усилва или понижава, доста малко се приказва за лекарите, които не престават да се борят за нашето здраве, забравяйки за своето, споделя концепцията на плана Мариан Димитров, шеф на фондацията.

Проектът е фокусиран към възстановяване менталното здраве на медицинските лица, директно ангажирани с лекуването на пациенти с Коронавирус - 19. Специалистите от фондацията, дружно с лекари от разнообразни специалности, ще дават групова и самостоятелна психотерапия и рехабилитация на медицинските лица на първа линия, изясни задачите на плана Димитров.

В рамките на два дни, в по две сесии, експертите ще наблюдават страховете на медицинските служащи и тяхното професионално претоварване, в изискванията на пандемия. Експерти по психотерапия ще организират групова или самостоятелна терапия, планувано е и провеждането на разнообразни типове релаксиращ масаж.

В последните два дни от плана - четвъртък и петък, от АДРА България са организирали и безвъзмездни прегледи за жителите на Видин, при които ще се ревизира костната компактност, ще се правят доплер ехография, прегледи на пациенти със сърдечно съдови болести, както и съвещания с преболедували лица от Коронавирус - 19 и следствията от инфекцията.

Димитров добави, че след Видин планът ще продължи в Пловдив, Пазарджик, София и няколко дребни общини в Северозападна България. Във Видин фондация АДРА България си партнира с Многопрофилната болница за интензивно лекуване /МБАЛ/ "Света Петка ".

Димитров е уверен в триумфа на плана, тъй като по този начин ще бъдат подкрепени българските лекари и медицински служащи, които не приказват намерено за проблемите и здравето си, макар че ги осъзнават. Проектът ще завърши с обобщаване на резултатите и изчерпателен разбор от осъществените лечения измежду медицинските лица в страната, сподели още Димитров.

АДРА е международна филантропична организация, основана за обезпечаване на самостоятелно и общностно развиване и помощ при бедствия. Основана е през 1956 година със седалище в Силвър Спринг, Мериленд, Съединени американски щати. Чрез интернационална мрежа АДРА доставя помощ и развиване на хора допълнително от 130 страни - без значение от техния етнос, политическа принадлежност или религиозно изповедание.

Тя си партнира сполучливо с кметства, организации и държавни управления в подобряването качеството на живот на хората, сподели още Димитров.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР