От Велико Търново бе даден старт на юбилейното 20-о издание

...
От Велико Търново бе даден старт на юбилейното 20-о издание
Коментари Харесай

Кметът Даниел Панов: Горди сме, че от Велико Търново стартира юбилейното 20-о издание на кампанията „Българската Коледа“

От Велико Търново бе даден старт на юбилейното 20-о издание на акцията „ Българската Коледа “. Това е благотворителната самодейност, която се употребява с най-високо публично доверие, тъй като идеята й е да поддържа децата, нуждаещи се от диагностика, лекуване и рехабилитация, акцентира Панов.
Началото бе сложено от президента на България Румен Радев – точно под патронажа на президента се организира „ Българската Коледа “. А акцията през 2022/2023 година ще е отдадена на децата с редки генетични болести.


„ Българската Коледа “ демонстрира, че ние сме цивилизовано общество, което се крепи на хуманни полезности. А детското опазване на здравето е секторът, за който всички ние би трябвало да отделяме все по-голямо внимание, средства и грижи, сподели президентът Румен Радев.
„ Великотърновци сме хора с положителни сърца и постоянно, когато би трябвало, ние сме се обединявали и сме подавали ръка на хора в потребност и най-много – на децата. Горди сме, че юбилейното 20-о издание на „ Българската Коледа “ стартира от тук. Защото нашият град е притежател на история, обвързван е с държавността, само че най-много и с духовността на нашия народ. Нека подкрепим идеята за децата, които се нуждаят от модерни здравни грижи, с цел да могат те да радват своите фамилии “, разяснява Даниел Панов. Той изрази убеденост в триумфа на акцията. А изданието й през предходната година бе с рекорден бюджет – над 3 млн. лв., с които са подкрепени близо 520 деца с тежки хронични болести и е дарена инсталация за 22 лечебни заведения в страната.
Кметът на Велико Търново благодари на лекарите и им пожела да са все по този начин мощни и всеотдайни, както по време на двете тежки пандемични години. Община Велико Търново постоянно е била и ще бъде добър сътрудник на МОБАЛ „ Д-р Стефан Черкезов “, обърна се Панов към шефа на болничното заведение доктор Красимир Попов и целия колектив на лечебницата.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР