От векове човекът смята, че овцата е глупаво животно. Изследвания

...
От векове човекът смята, че овцата е глупаво животно. Изследвания
Коментари Харесай

Овцата не била тъпа

От епохи индивидът счита, че овцата е неуместно животно. Изследвания на английски зоолози обаче демонстрираха, че тя е много интелигентна и съобразителна.

Според Дженифър Мортън и Лаура Аванцо от Кеймбриджкия университет елементарните домашни овце са измежду най-високо развитите в интелектуално отношение домашни животни. Те отстъпват напълно малко на кучетата и котките. Изследването посочило, че овцете могат да разграничават цветове и геометрични фигури. На всичко от горната страна имат прелестна памет – запомнят бързо в коя от разноцветните хранилки има храна и кои са празни. След това от първия път избират вярната. Веднъж усвоена, информацията се пази в паметта им цели 3 години – да си признаем, не всеки човек помни толкоз.

Било открито още, че овцата е в положение да запомни и след това разпознае до 20 разнообразни индивида и двойно повече свои събратя.

А за нас всички овце са идентични, нали? Учените считат, че овцете самоуверено могат да бъдат употребявани в психически опити по този начин, както приматите.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР