От векове чаят от липа е високо ценен, заради своите

...
От векове чаят от липа е високо ценен, заради своите
Коментари Харесай

Чай от липа: 6 здравословни ползи

От епохи чаят от липа е високо скъп, поради своите потребни свойства.

Чаят от липа е един от най-ароматните и приятни на усет чайове. Неговите качества обаче не се лимитират единствено с това. Неслучайно от епохи насам чаят от липа се употребява като лечебно средство – да вземем за пример за контролиране на кръвното налягане или при храносмилателни проблеми. Липовият чай съдържа в себе си витамини, минерали и антиоксиданти, които оказват позитивно влияние върху здравето.

Най-добрият метод да се радвате на чая от липа, е като съберете сами ароматните жълти цветя и листа от дървото, изсушите ги и ги съхраните по подобаващ метод за консумация през цялата година.
Какви са главните изгоди от чая от липа?   Регулира кръвното налягане
Макар да има открити правила във връзка с това какво се счита за обикновено кръвно налягане, ниското кръвно налягане може да варира от човек до човек. Симптомите могат да липсват или пък да се проявят извънредно посредством замаяност и даже пристъп. Причините могат да варират от дехидратация до медицински положение, ето за какво определянето на първопричината е от значително значение. Изследвания демонстрират, че някои растителни субстанции като тилирозид, рутозид и хлорогенова киселина, открити в чая от липа, имат способността да смъкват високото кръвно налягане.

 Добави изложение
Чаят от липа понижава тревогата
Чувството на тревога е натурален отговор при съществуване на стрес, напън или опасност. Когато приказваме обаче за хронична тревога, тя е симптом за проблем с психологичното здраве. Чаят от липа е прочут с това, че има способността да облекчава тревогата.
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР