От вече една година не съм получавала новини от съпруга

...
От вече една година не съм получавала новини от съпруга
Коментари Харесай

Тихановская: От вече една година не съм получавала новини от съпруга си, това е форма на изтезание

" От към този момент една година не съм получавала вести от брачна половинка си Сергей Тихановски. Оттогава единствено безмълвие. Без писма, без телефонни позвънявания, без адвокатски визити ". Това съобщи лидерката на беларуската съпротива Светлана Тихановская, която живее в заточение в Литва и дефинира това като форма на мъчение, съобщи Франс прес.

" Получавала съм единствено анонимни писма, твърдящи, че е мъртъв и видеозапис, публикуван предходната година, в който едвам съумявам да разпозная личния си брачен партньор ", добави тя.

" Да бъдем държани в незнание е форма на мъчение, освен за нашите политически пандизчии, а и за техните фамилии, които живеят в неустановеност и не желаят да повярват най-лошото ", акцентира Тихановская. " Политическите пандизчии би трябвало да имат достъп до съответни медицински грижи и да имат позволение да споделят с юристите и фамилиите си ", съобщи опозиционната лидерка.

" Трябва да действаме, с цел да попречим на нови нещастия " като гибелта на съветския опозиционен водач Алексей Навални, умрял предишния месец в затвор в Арктика. " Изтезанията на хора в пандиза би трябвало да спрат ", акцентира Тихановская.

Тя добави, че на президентските избори през 2020 година е спечелила против ръководещия с желязна ръка беларуски водач Александър Лукашенко. По-късно Тихановская напусна страната, откакто управляващите проведоха огромни репресии против протестиращите, които оспорваха формалните резултати от тези избори. Няколко опозиционни водачи се намират в беларуски затвори, в това число Сергей Тихановски, наказан през 2021 година на 18 години затвор за " образуване на протести и подстрекателство към ненавист ", съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР