От вече две седмици глобалните медии се опитват да погребат

...
От вече две седмици глобалните медии се опитват да погребат
Коментари Харесай

Докато не видим тялото на Ким Чен Ун, не трябва да се доверяваме

От към този момент две седмици световните медии се пробват да погребат севернокорейския водач Ким Чен Ун. Москва и Пекин не се доверяват на информацията на западната преса, а Пхенян акцентира, че информацията за неприятното здравословно положение на водача на Северна Корея е погрешна и злонамерена. Кой може да е заинтригуван от разпространяващите се клюки за здравето на севернокорейския водач? Този въпрос разясняват от съветското издание " Взгляд ", съобщи организация " Фокус ".

В събота вечерта, 25 април, няколко международни медии оповестиха за гибелта на Ким Чен Ун, ръководител на Държавния съвет на Северна Корея. Така американското издание New York Post, базирайки се на " доста стабилен източник " в Hong Kong Broadcast network, заяви за " вероятната гибел " на севернокорейския водач. А японският седмичник Shukan Gendai съобщи, че Ким Чен Ун е получил сърдечен удар, след което е приет в болница по неотложност в най-близкото интензивно поделение. Нещо повече, сега той е във " вегетативно положение ", съгласно вестника. Обърнете внимание, че западните медии се пробват да „ погребат “ Ким Чен Ун от няколко седмици. Например, не толкоз от дълго време, CNN, базирайки се на източник в Белия дом, заяви за неприятното здраве на севернокорейския водач. След това президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп искаше да се свърже с него. Китай обаче се усъмни в надеждността на сходна информация, а Кремъл разгласи желанието си да изчака формалните данни.

В същото време формалните управляващи в Пхенян отхвърлят информацията за тежкото положение на Ким Чен Ун и оповестяват единствено, че президентът благодари на служащите на най-големите строителни планове в страната през последните години в град Самджиен. Посланикът на Пхенян в Москва Син Хон Чол също не удостовери слуховете за положението на водача. Любопитно е, че Сеул също не счита, че информацията за гибелта на водача на Северна Корея е достоверна. „ Позицията на държавното управление е солидна. Ким Чен Ун е жив и здрав”, споделя Мун Йонг Ин, основният консултант по външна политика на президента на Южна Корея, представен от CNN. Между другото информацията за неприятното здраве на севернокорейския водач не идва от нищото. На 15 април, когато в Северна Корея чества Денят на слънцето и рожденият ден на създателя на страната Ким Ир Сен, неговият внук Ким Чен Ун, обратно на традицията, отсъства от тържествата. От друга страна, самите тържества през тази година бяха скромни поради вероятното разпространяване на ковид в страната.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР