От вчера вечерта течеше проверка. След като с брифинга приключим,

...
От вчера вечерта течеше проверка. След като с брифинга приключим,
Коментари Харесай

Кирил Петков: Няма застрашаване на човешки живот след аварията на ПАВЕЦ „Чаира“

От през вчерашния ден вечерта течеше инспекция. След като с брифинга приключим, продължаваме с инспекцията. Събират се данни за какво и какво тъкмо се е случили чисто механически на елемента. Става въпрос за машина, която може да създава до 210 мегавата на час. Това съобщи министърът на енергетиката Александър Николов на ексклузивен брифинг във връзка по мотив повредата при тестване на мощности на ПАВЕЦ „ Чаира”.

При тестванията, при натоварването на самата машина, се чува тежък екот. В момента се откриват всички механически елементи. Разчитахме на тази мощ да влезе в употреба, с цел да може да я използваме да понижим в допълнение цените в пикови часове, в този момент това няма да се случи. Към момента са назначени всички вероятни инспекции, сподели още той.

Няма застрашаване на човешки живот, няма застрашаване на повишаване цената на тока. Това беше мощ, която трябваше да влезе в употреба напълно скоро, добави министър председателят Кирил Петков.

„ Разпоредил съм на Министерство на вътрешните работи и ДАНС да създадат цялостни инспекции по случая. Вече пътуват към мястото”, изясни той.
https://www.facebook.com/Government.of.Bulgaria/videos/494725102259355
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР