От вчера учениците трябваше да се върнат в клас. Новото

...
От вчера учениците трябваше да се върнат в клас. Новото
Коментари Харесай

Юлиян Петров, синдикат "Образование": Няма опасност учебната година да бъде обявена за нулева

От през вчерашния ден учениците трябваше да се върнат в клас. Новото предложение обаче е от петък за всички да важи отдалеченото образование за ограничението на COVID-19. " Моето мнение корепондира с това да бъде определено отдалечено образование за цялата система ", сподели доктор Юлиян Петров от профсъюз " Образование ".

За него верният спор не е за това дали отдалеченото е задоволително дейно, а за това какъв брой инфарктна е обстановката в просветителните институции и по какъв начин да излезем от нея. Около 2% са учителите болни от Коронавирус и към 250 учебни заведения са в електронна среда, сподели доктор Петров. Той уточни, че има и учители, които са заболели от други заболявания, както и такива, които от боязън употребяват заплатен или неплатен отпуск.

Според него на този стадий няма заплаха тази образователна година да бъде оповестена за нулева. Той изясни, че отдалеченото образование може да бъде и доста сполучливо, в случай че се организира както би трябвало. Д-р Петров е на мнение, че ние сме доста напраденали в тази посока. При дребните възпитаници би трябвало да има доста осезателна помощ от родителите.

Д-р Птеров не изключи опцията да се учи и през лятото. Все пако още веднъж уточни, че огромният недостиг на отдалеченото обучение не е усвояването на материала, а възпитанието и социализацията.

" Учениците, които внимават и са на равнище при постоянния образователен развой, те са на равнище и отдалеченото ", счита той.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР