От вчера следобед се коментира, че няколко секции от 135-те,

...
От вчера следобед се коментира, че няколко секции от 135-те,
Коментари Харесай

Има ли забавяне: Кога ще бъдат напълно оповестени резултатите от секциите в чужбина?

От през вчерашния ден следобяд се разяснява, че няколко секции от 135-те, разкрити във Англия, са „ отвън радара ". Новината, че ЦИК няма връзка с тях, че са „ изчезнали " и не е ясно дали са предали протоколите от изборния ден провокира предстоящо реакции от разнообразни места.

Сред търсените секции бяха 481 в Ханслоу, 486 в Лутън, 449, 450 и 451 в Йилинг и 403 и 404 в Бирмингам. Сред секциите е и 441, тя се намира в Баркинг, в най-голямото българско учебно заведение в Лондон.

В секция 441 с машинен избор са дали своят вот 613 души, тя е и една от 35-те в чужбина, в които е имало контролно броене на вота.

Милена Везенкова е член на комисията и провежда избори тук от 2009 година.

„ 441 секция е прословута единствено и само с безупречното образуване на тези и всички предишни избори. Това може елементарно да се ревизира. Разписката, която получихме на 12 в 7 и 26, е тук. Това са протоколите, които аз през днешния ден смъкнах от ЦИК и това може да направи всеки един жител, виновен, който застава пред публика и цитира номера, зад които стоят хора, секции и съвършена организация “, споделя Милена Везенкова, член на комисията.

Разписките публично удостоверяват, че ЦИК е получила протоколите от гласоподаване и с това комисиите се освобождават. Всички 135 секции на територията на Англия имат такива разписки, съобщи за bTV посланикът ни в Лондон Марин Райков.

Последната е получена в 17:39 часа в Бирмингам. Близо 23 часа след края на изборния ден.

В резюме - всички 135 изборни секции във Англия са налични, предали са изборните документи и имат доказателство за това. Къде са протоколите и резултатите е въпрос, на който отговор може да даде само ЦИК.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР