От вчера шофьорите могат да проверят все още невръчените си

...
От вчера шофьорите могат да проверят все още невръчените си
Коментари Харесай

Шофьорите вече могат да проверяват и невръчените си фишове

От през вчерашния ден водачите могат да ревизират към момента невръчените си фишове и да ги платят онлайн, като не е належащо да вървят до КАТ - това заяви във Facebook депутатът от ПП-ДБ Божидар Божанов, някогашен министър на електронното ръководство.

Това става допустимо, откакто Министерство на вътрешните работи пусна през вчерашния ден на уеб страницата си новата версия на електронните си услуги за жители и компании.

В досегашната версия на електронните  услуги заплащането можеше да се прави единствено за връчените фишове. 

Новата услуга се споделя “Проверка на отговорности по ФИШ/АУАН/НП с опция за заплащане ”. Тя се задейства с въвеждане на номер на книжката и ЕГН, а за непознати жители с ЛНЧ (Личен номер на чужденец). Излизат резултати и за неплатени отговорности, само че и за издадени, само че невръчени наказателни постановления и/или електронни фишове.

Осигурена е и опция за заплащане на дължимите суми непосредствено през Портала за административни услуги на Министерство на вътрешните работи.

Другите благоприятни условия за заплащане отговорностите са посредством терминално устройство в конструкция на Министерство на вътрешните работи, банков превод, пощенски запис, интернет банкиране, каси за парични преводи и КЕШ-терминали.

От Министерство на вътрешните работи прецизират, че с цел да стане дължима санкцията, наложена с административно-наказателен документ, не отпада нуждата документът първо да бъде връчен и влезнал в действие. Електронен фиш може да бъде връчен във всяко районно ръководство на Министерство на вътрешните работи или “Пътна полиция ”, а Национален парк - в службите на КАТ по непрекъснат адрес.

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР