От вчера СГП ръководи досъдебно производство за държане на наркотични

...
От вчера СГП ръководи досъдебно производство за държане на наркотични
Коментари Харесай

Заловена е престъпна група, разпространявала наркотици в Софийско, използвали сложна пазарна схема

От през вчерашния ден СГП управлява досъдебно произвеждане за държане на наркотични субстанции за разпространяване. Тя е била разработвана от чиновници на Столична дирекция на вътрешните работи. Действала е на територията на София и село Герман. Това заяви заместник-градският прокурор Иво Илиев по време на взаимен брифинг сред СГП и Столична дирекция на вътрешните работи, съобщи кореспондент на Novini.bg.

Сред опиатите имало огромно количество екстази. Към момента в ареста са арестувани три лица, които са били хванати на място. Разпространението е ставало по поръчки в специфични мобилни канали за връзка, пратките са изпращани по куриери. По случая са привлечени четирима арестувани. Спрямо тях е поискана мярка „ непрекъснато задържане “. Наркотиците са изпращани на разнообразни адреси в страната, посочи прокурор Илиев.

Директорът на Столична дирекция на вътрешните работи старши комисар Любомир Николов добави, че покупко-продажбите са се осъществявали криптирана телеграм група. Достъп са имали авансово проучени лица. След като клиентът е заявявал избраната дрога, той е трябвало да заплаща с виртуална валута, по-късно дилъра е оставял опиата на несъмнено място, като го е фотографирал. Базата е била ситуирана в село Герман. На място служителите на реда са разкрили машина за хапчета екстази. При нахлуването на полицейските екипи на място е имало хора, които са разделяли опиата на дозички. Открити са към 20 кг. марихуана, 1 кг. кокаин, 4 кг. Амфетамин и други Отделно в подземно помещение открихме огнестрелно оръжие, както и две бойни гранати.

Групата се състояла от седем лица. Тя е била следена от седмица, добави старши комисар Николов.

По пазарни цени, стоката е била на стойност към 950 000 лв., в случай че е била пласиран на пазара.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР