От вчера съдия Владислава Цариградска отново е с охрана, предоставена

...
От вчера съдия Владислава Цариградска отново е с охрана, предоставена
Коментари Харесай

Съдия Цариградска отново е с охрана

От през вчерашния ден арбитър Владислава Цариградска още веднъж е с защита, предоставена й от бюрото към Министерство на правораздаването . Това е станало след нейно категорично поискване, защото е забелязала втора вълна на медийни изявления, които уронват името й, а и има съмнения, че тази втора вълна от изявления е целенасочена.

Цариградска напомни проблема със своето име, че още преди да срещне Мартин Божанов-Нотариуса, се е сблъскала с " клеветническа и медийна акция против себе си " . Съдът и съдиите са подложени на офанзива от добре смазана машина, на която мъчно може да се противодейства, уточни тя. В машината за напън вземат участие висши магистрати, само че и дейни магистрати от профилираното правораздаване и самата тя напомни признанието на Борислав Сарафов за шпицкомандите и станалото ясно писане на изявления от пресцентъра на Прокуратура на Република България, след което прокуратурата започвала работа по случаите.

Според нея прокуратурата държи монопол и не разрешава да упражнява правата си по Наказателно-процесуален кодекс да се запознае с материалите по досъдебното за проведена незаконна група, към което е добавен нейният сигнал за оказан напън. Освен това Цариградска направи и законодателен разбор пред магистратите за невъзможността на законово равнище съдиите да бъдат предпазени.
 Атанас Славов ще ревизира бил ли е Нотариуса предпазен очевидец
Атанас Славов ще ревизира бил ли е Нотариуса предпазен очевидец

Това разяснява той на съвещанието на Висш съдебен съвет

" Ако на мен се случи това, което се случи на Мартин Божанов, моето изказване няма кого да го поддържа в съда, въпреки това да може да се случи, защото прокурорите са взаимно заменяеми ", съобщи Цариградска.

" Докато системата не си засилва имунитета и не стартира да си пази съдиите, ситуацията ще е: Отвод ми дай и повече не ме мъчи ", безапелационна бе арбитър Цариградска, която настоя да се ревизират както делата, упоменати от Николай Стайков от АКФ - КТБ и " Инвестбанк ".

Ако е обвързван с някогашния основен прокурор Иван Гешев и с други, то ние като юридическа общественост и като съдии, обществото би трябвало да откри метод и форма да разплете мрежата, настоя арбитър Цариградска. Нуждаем се от разбор имаме ли средства за отбрана на съдиите, запита тя.
 Двама прокурори от СГП са сплашвани
Двама прокурори от СГП са сплашвани

Борислав Сарафов желае да им бъде назначена охрана
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР