От вчера отношението на Европа към България не е същото.

...
От вчера отношението на Европа към България не е същото.
Коментари Харесай

Остри нападки между ГЕРБ и БСП в парламента заради резолюцията на ЕП

От през вчерашния ден отношението на Европа към България не е същото. Това сподели зам.-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Драгомир Стойнев в декларация от името на група.

„ Очакванията за днешния ден да протекат по един преклонен метод, тъй като от през вчерашния ден отношението на Европа към България не е същото. В продължение на 10 дни имате два метода, два механизма да се покаже корупцията и неналичието на господство на закона в България. Първо беше отчетът от страна на Европейска комисия.

Мониторингов отчет, който сподели, че в България съществува корупция, в България няма независимост на медиите, липса на господство на закона и най-учудващо ГЕРБ и „ Обединени патриоти споделиха „ Чудесен отчет “. От през вчерашния ден има резолюция на Екологичен потенциал, който ясно показва виновникът за тази корупция и виновникът за тази корупция и неналичието на господство на независимост, за усвояването на европейските средства се намира и то в тази част на залата.

Европа с пръст уточни кои са виновниците. Виновниците са от Политическа партия ГЕРБ и от „ Обединени патриоти “. Досега нито един път Европа не си е разрешавала да показва България с пръст. От през вчерашния ден погледът на Европа е напълно друг. Няма по какъв начин ние в този момент да не го признаем в тази зала и би трябвало да намерим вярното решение “, съобщи Стойнев.

Той уточни, че дали своят вот „ за “ са 358 европейски депутати, „ срещу “ 277, „ въздържали се “ – 58. „ От българските евродепутати всички социалисти гласоподават „ за “. ГЕРБ са „ срещу “, Джамбаски и Слабаков „ срещу “, трима от Движение за права и свободи са „ въздържали се “.

В поддръжка на резолюцията са групата “Обнови Европа “, където са представителите на френския президент Еманюел Макрон, групата на зелените и 22-ма самостоятелни европейски депутати. 29 евродепутати са се отклонили от партийната линия, 6 са дали своят вот „ за “, в това число и Радан Кънев. Това са близо 10 % от представителите на ЕНП “, разяснява Стойнев.

Според него ЕНП остава в малцинство в Екологичен потенциал.

„ Скъпи другари, това не е подобен огромен проблем, това е слага диагноза, тъй като нашата народна власт е болна. Тази народна власт би трябвало да бъде излекувана “, уточни още Стойнев.

Депутатът от ГЕРБ Tома Биков от своя страна съобщи : "Поздравяваме Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи с този огромен триумф за тях. Поздравяваме ви за това, че през последните седмици, успяхте да организирате социалистите, Зелените и либералите в европарламента, с цел да хвърлят леке върху България. Това се случи с помощта на български евродепутати ".
"Докато има социалисти и либерали в България, на нас не ни трябват "пазачи към казана ". Вие сте доста повече социалисти, в сравнение с българи. Няма същински българин, който да изпитва наслаждение от направеното ", безапелационен бе той.

Ние ще продължим да отстояваме българския народен интерес, безапелационен бе Биков.

Вие имате поддръжката на изгубилите Европа, ние на спечелилите. Вие имате поддръжката на хора, които са се откъснали от света, обърна се депутатът към Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи.

Това не е мнението на Европа, а на социалистите, сподели още Биков по тематиката за резолюцията.

Подобна резолюция не е одобрявана и за Северна Корея, не сме по-зле от тях. Не сме зле и от европейски страни, които банкрутираха голям брой пъти. България успяваше да се оправи сама, разяснява депутатът.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР