От вчера на територията, обслужвана от районните управления в Ботевград,

...
От вчера на територията, обслужвана от районните управления в Ботевград,
Коментари Харесай

Специализирана полицейска операция се провежда в Софийска област

От през вчерашния ден на територията, обслужвана от районните ръководства в Ботевград, Самоков и Ихтиман, се организира полицейска интервенция с акцентr противопоставяне на престъпността, застраховане на публичния ред и сигурността на придвижването, секване на противозаконна комерсиална активност и попречване на закононарушения срещу политическите права на жителите с оглед идните парламентарни избори.

В акцията вземат участие чиновници от икономическа и престъпна полиция в ОДМВР-София, сътрудниците им от съответните районни ръководства, екипи на жандармерията и представители на Национална агенция за приходите, БАБХ, РДГ, РЗИ, Регионална инспекция за опазване на околната среда. Обект на инспекция са заложни къщи, търговски обекти, питейни заведения, офиси, частни адреси, моторни транспортни средства.

В рамките на вчерашния ден на територията на Община Ботевград са тествани 146 лица и 125 МПС. Съставени са общо 66 фиша и 13 акта /9 по Закона за придвижване по пътищата, 3 по Закона за българските персонални документи и един по Наредба №1 на общината/. След осъществени взаимни инспекции със чиновници на Държавно горско стопанство-Ботевград, от два частни адреса са конфискувани общо 7 кубика нелегално добита дървесина.

На територията на Община Ихтиман са тествани 188 лица и 96 МПС. Съставени са общо 41 фиша и 13 акта, връчени са и 10 електронни фиша. При осъществени инспекции на 46 адреса взаимно с горските инспектори са открити и конфискувани общо 7 кубика нелегално добита дървесина. На различен инспектиран адрес в града, в помещение обособено като магазин, са открити и конфискувани общо 31 продукта /дрехи и обувки/ с надписи на международни търговски марки. От същия нерегламентиран търговски обект са конфискувани и 23 кутии с цигари, откакто е открито, че обектът не има позволение за продажба на тютюневи произведения. Запечатан е обект за закуски,  където от чиновници на Национална агенция за приходите е установена липса на касов уред и неиздаване на платежен документ.

На територията на Община Самоков са тествани 179 лица и 138 МПС. Съставени общо 21 акта и 90 фиша. Заснети са 15 нарушавания на скоростните режими. Съвместно с контролните органи са тествани общо 12 търговски обекта, като за открити нарушавания са формирани три констативни протокола. Установен е и нерегистриран търговски обект в града. При осъществяване на обход, автопатрул на РУ-Самоков е открил в гориста околност в землището на с. Белчин разгласен за общодържавно търсене товарен автомобил „ Ситроен “, лишен незаконно от територията на с. Рельово.

Специализираните полицейски интервенции и щателните инспекции с контролните органи на територията на региона не престават.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР